Kifeljčki z vanilijevo-kokosovim polnilom
Slastni miličniki
Ko pogledaš te prikupne in puhaste kifeljčke, niti posumiš ne, da so polni kremnega vanilijevega polnila. Najbolje, da se o tem prepričaš na lastna usta! Priporočava le, da si že vnaprej postaviš mejo, pri katerem kifeljčku zaključiš, sicer jih lahko hitro pomlatiš preveč.
Midva se s kifeljci ne šaliva, zato sva za peko posegla po Dr. Oetker sestavinah.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept za 18 kifeljčkov
Testo:
520 g bele pšenične moke
200 ml mlačnega mleka
70 g stopljenega masla
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker suhega kvasa
1 žlička Dr. Oetker Finesse limonine lupinice
90 g sladkorja
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
2 jajci
1 ščepec soli
Polnilo:
300 ml mleka
50 g Dr. Oetker sladkega prahu
50 g kokosove moke
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega pudinga
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
Ostalo:
1 jajce
3 žlice mleka
Dr. Oetker Sladki prah
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Testo:
- V večjo posodo stresi 520 g moke, 80 g sladkorja, 1 vrečko suhega kvasa, 1 žličko limonine lupinice in 1 ščepec soli.
- Vse skupaj premešaj, v sredini pa izkoplji jamico.
- V odprti kop zlij 200 ml mlačnega mleka, 70 g stopljenega masla in 1 žličko vanilijeve arome.
- V posodo ubij še obe jajci.
- Sestavine premešaj, da se povežejo, nato pa zgneti v voljno in prožno testo.
- Posodo pokrij in jo postavi na toplo, da testo vzhaja do dvojne prostornine – približno 1 uro.
Polnilo:
- V posodici zmešaj 100 ml mleka in 1 vrečko vanilijevega pudinga.
- V kozico zlij preostalih 200 ml mleka in dodaj 50 g sladkega prahu
- Mleko segrej do vretja in dodaj 1 žličko vanilijeve paste.
- Z metlico v mleko primešaj pudingovo zmes.
- Mešaj, da se puding zgosti, nato v kozico stresi 50 g grobe kokosove moke.
- Polnilo dobro premešaj, nato pa odstavi, da se ohladi.
Kifeljčkanje:
- Vzhajano testo vrzi na pomokano delovno površino.
- Od njega odtrgaj kroglico in jo razvaljaj v pravokotnik, debel 0,3 cm.
- Pravokotnik obrni tako, da je z ožjim delom obrnjen proti tebi in na zgornji polovici z nožem navpično zareži 5 enako oddaljenih rezov, ki naj segajo kak centimeter od roba in vse do polovice pravokotnika.
- Na spodnji rob postavi 2 žlički polnila, nato pa pravokotnik tesno zavij od spodaj navzgor.
- Zvitek obrni tako, da se rob ali “šiv” drži podlage, nato ga ukrivi proti sebi, da nastane simpatičen kifeljček.
- Postopek ponovi, dokler ne porabiš vsega materiala.
- Kifeljčke zbiraj na pladnju za peko, prekritem s peki papirjem.
- Pokrij jih in pusti vzhajati 15 minut.
Peka:
- Medtem, ko kiflji vzhajajo, segrej pečico na 170 °C.
- V skodelici zmešaj 1 jajce in 3 žlice mleka.
- Z mešanico temeljito premaži kifeljčke, nato pa jih postavi v pečico, kjer naj se pečejo 12-15 minut pri 170 °C.
Kifljast tek!