Jogurtova torta z jabolki in cimetom
Jesenska princesa
Tale jesenska tortica že od zunaj izgleda pretežno simpatično, njena notranjost pa skriva še sladko presenečenje v obliki jabolčnih kock s cimetom.
Kot vse druge jabolčne torte, tudi ta spada med lažje, zato si lahko brez skrbi odrežeš malce večji kos (ali pa kar 2). Za nameček pa počiva na hrustljavem piškotnem dnu, kar pomeni, da nastane povsem brez peke!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Recept
Piškotno dno:
180 g piškotov Gran Cereale Croccante
70 g masla Bio Zone
Jogurtova krema:
800 g Bio Zone navadnega čvrstega jogurta
9 listov želatine
3 žlice sladkorja v prahu
250 ml sladke smetane
lupinica 1 BIO limone
1 bourbon vanilijev sladkor
Jabolčni nadev – za kremo:
1 žlica masla Bio Zone
3 žlice demerara sladkorja Bio Zone
2 jabolki Bio Zone
1 žlička cimeta
Jabolčni nadev – preliv:
1 žlica masla Bio Zone
3 žlice demerara sladkorja Bio Zone
2 jabolki Bio Zone
1 žlička cimeta
Midva sva za to tortico uporabila pekač s premerom 22 cm.
Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
Postopek
Jabolčni nadev – za kremo:
- Jabolki olupi in nakockaj.
- V kozico vrzi maslo in jo pristavi nad srednji ogenj.
- Dodaj demerara sladkor, cimet in kocke jabolk.
- Kuhaj jih toliko časa, da se popolnoma zmehčajo, nato jih ohladi.
Piškotno dno:
- Piškote zdrobi in jih zmešaj s stopljenim maslom.
- Obroč za torte postavi na tortno podlago in ga nastavi na premer 22 cm.
- Po notranji strani tortnega obroča namesti trak acetatne folije.
- Po tortni podlagi razporedi piškotno zmes, ki jo pritisneš ob dno in poravnaš. Postavi v hladilnik za 10 minut.
Jogurtova krema z jabolki:
- Sladko smetano stepi.
- Jogurte zmešaj s sladkorjem v prahu in dodaj naribano limonino lupinico ter bourbon vanilijev sladkor.
- Liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojijo.
- V kozico zlij 2 žlici mleka in ga segrej, nato dodaj ožeto želatino.
- Segrevaj na srednjem ognju, dokler se želatina povsem ne raztopi.
- Vročo želatino z električnim mikserjem primešaj k jogurtu.
- Dodaj ohlajene jabolčne koščke, povsem na koncu pa nežno, s spatulo, primešaj še stepeno smetano.
- Čez piškotno dno prelij jogurtovo kremo z jabolki.
- Torto postavi v hladilnik vsaj za 6 ur, še raje pa kar čez noč.
Jabolčni nadev – preliv:
- Jabolki olupi in nakockaj.
- V kozico vrzi maslo in jo pristavi nad srednji ogenj.
- Dodaj demerara sladkor, cimet in kocke jabolk.
- Kuhaj jih toliko časa, da se popolnoma zmehčajo.
Postrežba:
- Od torte si odreži radodaren kos, ki ga nato preliješ s še vročim jabolčnim prelivom.
Tortni tek!
Kako lepe torte pečeta! Enkratno in slastno! Hkrati sem navdušena nad vajinimi slikami, ozadjem in celostnim stylingom in dekoracijami sladic. Super!
Nina,
hvala za tako lepe besede 🙂
To torto sem delala verjetno že 5krat. Super je. Za podlago dam cimetove kekse. Poskusita.
Imata super recepte. Skoraj vsak recept za torte je preizkušen .
Renata,
odlična ideja, bova poskusila 🙂