Hitri pasulj s klobaso
Pripravljen, kot bi mignil
Priprava tega recepta je še bolj simpl kot pasulj. Potrebuješ le 20 minut in nekaj sestavin, da na mizo postaviš kastrolo z gostim in dišečim pasuljem, iz katerega ponosno štrli kranjska klobasa.
Zaradi odličnega okusa nihče ne bo niti posumil, da je do pasulja vodila konkretna bližnjica – uporabila sva namreč edinstveno Kotányi začimbno mešanico, ki je prava fabrika okusov.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Kotányi.
Recept
Sestavine:
1 velika čebula
2 žlici olja
1 žlica moke
3 konzerve belega fižola
1 vrečka Kotányi začimbne mešanice za pasulj
1 žlica paradižnikovega koncentrata
1 kranjska klobasa
1 šopek peteršilja
sol
poper
Postopek
Priprava:
- V večji lonec zlij olje in ga pristavi nad ogenj.
- Čebulo na drobno nasekljaj in jo na olju temno popraži.
- V pisker dodaj žlico moke in dobro premešaj.
- Dodaj še celo vrečko začimbne mešanice in prav tako pomešaj, da zadiši po papriki.
- V kastrolo zlij 500 ml vode.
- Dodaj beli fižol iz vseh treh konzerv, vključno s tekočino.
- Pasulj kuhaj 7 minut, vmes ga nekajkrat pomešaj.
- V kozarcu zmešaj 1 žlico paradižnikovega koncentrata in 2 žlic vode, nakar njegovo vsebino vliješ v pasulj.
- V lonec vtakni še klobaso, nato kuhaj le še 8 minut.
- Ne pozabi vmes mešati, da se fižol ne potunka in prismodi.
- To je to – pasulj je nared! Postrezi ga z dobrim skorjastim kruhom.