Dvobarvni krompirjevi krhlji s parmezanom
Hrustljavi napad z obeh strani
Ko v načrtovanju napada na naše brbončice stakneta gomolja tako navaden kot sladek krompir, je jasno, da nas čaka prava krompirjeva poslastica. Njun načrt se izkaže za nadvse učinkovitega: na fronti okusa stavita na mešanico začimb, močno zaželjeno hrustljavost pa dosežeta s posebnim trikom – naribanim parmezanom.
V tej obliki se krompirjev duet odlično ujame z vsemi vrstami mesa, a najbolje se počuti ob boku ameriških mesnih specialitet.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
4 krompirji
4 sladki krompirji
3 žlice oljčnega olja
3 zvrhane žlice naribanega parmezana
1 žlička česna v prahu
1 žlička sladke paprike
1 žlička soli
svež rožmarin
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Postopek
- Krompirje obeh vrst olupimo in narežemo na enakomerne krhlje.
- Oljčno olje, česen v prahu, sladko papriko in sol zmešamo in s tem prelijemo krompirjeve krhlje. Dobro jih premešamo.
- Krompir razveselimo še z naribanim parmezanom in ga ponovno premešamo. Razporedimo ga po pekaču, obdanem s papirjem za peko.
- Pečico razkurimo do 200 °C in jo nato pomirimo s peko krompirjevih krhljev, ki traja 30-40 minut. O primerni zapečenosti se večkrat prepričamo na lastna usta.
Ti dvobarvni krhlji pa ne spadajo le na nedeljsko mizo. Ko se spajdašijo z omako iz kisle smetane, veljajo za idealno družbo ob filmskih večerih.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!