Čokoladni sladoled z vročimi višnjami
Nasprotja te privlačijo
Če želiš svoje brbončice spraviti ob pamet, jim pripravi pravi sladki lunapark – domač čokoladni sladoled z vročimi višnjami.
Gre za igro nasprotij – ledeno sooči z vročim, sladkemu nasprotuj s kislim, kompleksne okuse pa pričaraj na otročje lahek način.
Vse skupaj te stane 10 minutk dela!
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Čokoladni sladoled:
100 ml mleka
100 ml sladke smetane
2 vrečki Dr. Oetker ledeni desert čokolada
Višnjev preliv:
300 g višnjevega kompota
1 žlica Dr. Oetker Gustina
2 žlici Dr. Oetker sladkega prahu
Ostalo:
Dr. Oetker nastrgana čokolada
Postopek
Čokoladni sladoled:
- V posodo zlij 100 ml mleka in 100 ml sladke smetane.
- Dodaj vsebino obeh vrečk čokoladnega ledenega deserta in električno miskaj 3 minute, da vse skupaj popeni.
- Zmes prenesi v posodico, ki jo pokriješ in za vsaj 4 ure postaviš v zamrzovalnik.
Višnjev preliv:
- V kozico stresi 300 g višnjevega kompota in stresi 2 žlici sladkega prahu, nato jo pristavi nad ogenj.
- V kozarcu zmešaj 60 ml tekočine iz kompota in 1 žlico gustina.
- Dobljeno zmes z metlico vmešaj k višnjam, nato preliv mešaj in kuhaj, da se zgosti.
Postrežba:
- Pred postrežbo pusti sladoled 5-10 minut na sobni temperaturi.
- V kozarec čmokni kepico ali tri sladoleda in ga prelij z vročim višnjevim prelivom.
- Po vrhu potresi nastrgano čokolado.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.