Čokoladni namaz
Primaži si eno sladko
V prejšnjih receptih sva reševala različno nadležne kulinarične zagate, a še nobena ni bila tako kruta kot tokratna.
Ko se predte skotali hlebček sveže pečenega in še toplega kruha, te zaradi omamnega vonja pograbi prvinska potreba po čokoladnem namazu na kruhu.
Takrat se seveda brezglavo vržeš v podivjano mazanje, a se hitro spomniš kalorične cene, ki jo tak podvig prinaša.
V takem primeru lahko pričneš užaljeno glodati nenamazan kruhek, lahko pa udariš po mizi ter si pripraviš odličen in hipno pripravljen kakavov namaz le iz dveh sestavin in brez dodanega sladkorja.
Za kozarček slastnega namaza si priskrbimo:
200 g razkoščičenih sušenih dateljnev
2 zvrhani žlici temnega grenkega kakava
Ravnokar pečen hlebček prav hinavsko diši, zato se hitro vrzi v sekljanje dateljnev in kakava. Za to potrebuješ zmogljiv multipraktik, saj znajo biti lepljivi dateljni trd oreh šibkejšim strojčkom.
Za pravo mazljivost in lažji miks zmesi dodaj vodo. Količino prilagodi želeni gostoti, midva sva je uporabila 5 žlic.
Sestavine zmešaj do gladkega namaza.
To je to – nadebudni namaz pridno čaka, da ga nanesemo na kos kruha. Mirne volje si lahko privoščimo dva kosa namesto enega, saj ima veliko manj kalorij kot kak drug čokoladni namaz.
Še več takih in drugačnih slastnih fotografij si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Namazan tek!