Čokoladni chia puding z lešnikovim maslom
Sublimna simbioza
Po svetu je moč zaslediti širok spekter sožitij, ampak prav vsa se skrijejo pred združitvijo čokolade in lešnikov.
Hitro pripravljen chia puding s čokolado in lešnikovim maslom ima nizko vsebnost OH, z okusom, ki se spogleduje z legendarno Nutello, pa poteši še tako hud napad sladkosnednosti.
Za dva kozarca slastne gmote potrebuješ:
6 žlic chia semen
0,5 l poljubnega mleka
80 g temne čokolade (midva sva uporabila Cavalier Dark s 85% kakava in stevio)
2 pesti lešnikov
2 žlici naravnega sladila SugarSweet 1:1 (ali sladkorja)
1 žlička cimeta
Ker komaj čakaš, da napadeš pudingasto zmes, se brž loti priprave! Mleko zavri in v njem raztopi sladkor in nalomljeno čokolado. Da ne bodo ljubosumna, v posodo frcni še chia semena. Posodo odstavi, njeno vsebino pa dobro premešaj. Pusti pri miru, da se zmes ohladi in malce zgosti.
Cele lešnike vsuj v manjšo ponev in jih praži nekaj minut. Dovoli jim, da se ohladijo, nato pa jih sleci iz luščine in nameči v sekljalnik. Lešnike zasuj z žličko cimeta v prahu, nato pa jih ob tuljenju sekljalnika predelaj v kremno maslo
Zdaj se lahko vržeš v polnjenje kozarcev. V njih po plasteh izmenično nadevaj Chia puding in lešnikovo maslo. Tiaro lahko tvorijo celi lešniki in cimetove palčke.
Ko se v hladilniku puding (po nekaj urah) učvrsti, ga napadi brez slabe vesti. Saj je res, da sta čokolada in lešnik idealen par, ampak za enega sladkosnedneža pa se bo še našel prostor, ne?
Zivjo. Je mozno,da namesto lesnikov uporabim le navadno arasidovo maslo?
Živjo Lea! Seveda bi šlo! Lp, Midva:)
Ojla, kam pa dam sladkor? Najbrz v mleko?
Manca,
tako je, sladkor daj v mleko 🙂
Lp, midva