Cimetovi zavozlančki
Smotani kot zajle
Redkokaj tako lepo diši kot cimetovo pecivo, ki se veselo cmari v pečici. Da bo tudi pri tebi tako lepo dišalo, da se bodo sosedje kar sami povabili, pripravi priročne in prikupne cimetove zavozlančke. Ni tako zapleteno, kot se sliši 🙂
Da se ti med pripravo ne bo sfuzlalo pa poseži po odličnih Dr. Oetker sestavinah, brez katerih si domače peke ne znava predstavljati.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Testo:
520 g moke
200 ml mleka
50 g stopljenega masla
1 vrečka Dr. Oetker suhega kvasa
70 g sladkorja
1 Dr. Oetker vanilin sladkor
2 jajci
Nadev:
60 g stopljenega masla
70 g rjavega sladkorja
1 žlička cimeta
60 g Dr. Oetker mletih mandljev
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Testo:
- V skledi zmešamo vse sestavine za testo.
- Testo gnetemo 5 minut, da dobimo gladko kepo.
- Skledo pokrijemo z vlažno krpo in jo postavimo na toplo za 1 uro, da se prostornina testa podvoji.
Vozlanje:
- Pečico segrejemo na 180 °C.
- Testo razvaljamo v pravokotnik debeline cca. 0,5 cm.
- Celega premažemo s stopljenim maslom in po njemu enakomerno razporedimo rjavi sladkor, mlete mandlje in cimet.
- Levo in desno tretjino pravokotnika prepognemo navznoter, kot da bi zlagali perilo.
- Dobljeno prepognjenko po kratkem narežemo na 1-2 cm široke trakove.
- Vsak trak po sredini prerežemo od spodaj pa skoraj do vrha.
- Dobljena kraka spletemo v kito.
- Kito zrolamo proti sebi in jo postavimo v namaščen pekač za muffine ali pa v namenski modelček.
- Ko zavozlamo vse zavozlančke, jih premažemo z mešanico 1 jajca in 2 žlic mleka.
- Pečemo jih 20-25 minut v predhodno ogreti pečici.
Dober tek!