Česnove rolice
Bejžte, vampirji!
Da ne bomo vedno skupaj s pečico rolali le puhaste sladkosti, tokrat pripravi ekstremno mehke rolice iz mlečnega testa, ki v spiralah skrivajo obilico česnovega nadeva.
S slastjo jih pomlatiš brez dodatkov, se pa vseeno odlično ujamejo s suhimi mesninami, različnimi namazi ali s krožnikom bogate enolončnice.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Testo:
500 g bele pšenične moke
7 g suhega kvasa
15 g soli
4 žlice olja
45 g sladkorja
320 ml mlačnega mleka
50 g masla sobne temperature
Nadev:
40 g zmehčanega masla
8 strokov česna
2 žlici svežega peteršilja
30 g parmezana
Postopek
Testo:
- Priprava testa je najenostavnejša z robotom, a tudi na roke bo šlo brez težav.
- Vse naštete sestavine razen masla stresi v posodo in jih zmešaj skupaj v homogeno zmes (z robotom to traja približno 2 minuti). Masa pride kar lepljiva – ne ustraši se!
- Dodaj maslo sobne temperature, nato testo gneti 7 minut, oz. toliko časa, da je maslo vmešano, testo pa gladko.
- Testo oblikuj v gladko kepo tako, da robove spodvihaš navznoter, s tem pa napenjaš površino kepe.
- Testo pusti v posodi in ga pokrij z vlažno krpo.
- Vzhaja naj toliko časa, da se po prostornini podvoji, približno 1 uro.
Oblikovanje in peka:
- Pečico nastavi na 180 ºC, gretje od zgoraj in spodaj.
- Pekač z visokim robom premaži z maslom.
- Testo zvrni na pomokano površino in ga razvaljaj v tanek pravokotnik.
- Cel pravokotnik premaži s 40 g zmehčanega masla.
- Po njem razporedi fino sesekljan česen, nato peteršilj, na koncu pa še nariban parmezan.
- Pravokotnik tesno zvij v rulado, ki jo narežeš na približno 3 cm debela kolesca.
- Rolice razporedi po pekaču in jih pokrij ter pusti vzhajati 30 minut.
- Premaži jih z mlekom in jih postavi v pečico.
- Pečejo naj se 20-25 minut pri 180 ºC.
- Po peki jih pusti, da se malce ohladijo, nato veselo plani nadnje.