Božični sladoled
Slastna bližnjica
Prazniki so polni dolgotrajne peke in kuhe, zato se včasih res prileže kaka bližnjica. Z božičnim sladoledom konkretno skrajšamo pot do vrhunske sladice, saj uporabimo kar kupljen sladoled.
Slednjega obogatimo z božičnimi sestavinami, kot so brusnice, orehi in liker.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Sestavine:
2 l poljubnega sladoleda
100 g brusnic
3 žlice ruma
100 g nastrgane čokolade
100 g orehov
4 žlice Bailey’s likerja
Postopek
Priprava:
- Brusnice stresemo v kozico in jih zalijemo z rumom.
- Dodamo toliko vode, da so brusnice v celoti prekrite in jih kuhamo toliko časa, da vsa voda izpari.
- Orehe na grobo sesekljamo.
- Sladoled pustimo 1-2 uri na sobni temperaturi, da se delno odtaja, nato vanj vmešamo liker, namočene brusnice, sesekljane orehe in nastrgano čokolado.
- V okroglo skledo namestimo prozorno folijo za živila. Da se folija prime posode, slednjo malce naoljimo.
- V skledo stresemo sladoledno zmes.
- Potlačimo jo in poravnamo, nato jo pokrijemo s folijo.
- Skledo postavimo v zamrzovalnik za nekaj ur, da se sladoled strdi.
- Sladoledno bombo pred postrežbo zvrnemo na tortno podlago in jo po želji prelijemo s čokoladno glazuro.