Bogat čokoladni sladoled iz treh sestavin
Kdor ga kupi, se zastrupi
Jasno je, da je v naši deželi nastopilo obsedno stanje zaradi sladoledne mrzlice. Niti nosu si ne upaš pomoliti iz hiše, da ne bi padel pod stampedo podivjancev, ki hitijo po sladoled.
Ni drugega, kot da svojo sladoledno željo potešiš kar doma. Pa je možno pripraviti pravi čokoladni sladoled kar v domači kuhinji, brez stroja za sladoled in le iz treh sestavin? Odgovor se glasi: JA!
Sestavine:
5 zvrhanih žlic pravega grenkega kakava
400 g slajenega kondenziranega mleka
400 ml sladke smetane
[adinserter block=”1″]
Postopek priprave je nadvse preprost. Smetano stepi do čvrstega, kondenzirano mleko pa zmešaj s kakavom in ga primešaj k stepeni smetani. Dobljeno čokoladno zmes razporedi po posodi, ki jo za 6 ur (ali bolje, čez noč) postaviš v zamrzovalnik.
Pred postrežbo postavi nadebudni sladoled za nekaj minut na sobno temperaturo, da se zmehča, nakar ga z žlico za sladoled natlačiš v kornet ali skodelico.
Pozor! Ne odgovarjava za morebitne sladoledomane, ki bi jih privabil ta kremen in žameten čokoladni sladoled.
Zivjo!
Zanima me kje (najbrz poleg Lecklerka) lahko kupim kondenzirano mleko?
Hvala!
Zdravo Anja, midva sva ga žal zasledila samo v Leclercu. Lp:)
Živjo,
zanima me, kakšne je razlika med kondenziranim in navadnim mlekom ter ali se lahko uporabita substitutno.
Hvala za pomoč!
Lp, Klara
Živijo, Klara.
Kot že ime pove, gre za sladkano mleko, iz katerega je izparela voda, zato je gostejše.
Torej, če kondenziranemu mleku dodaš vodo, dobiš (sladko) mleko, če pa mleko sladkaš in ga lep čas kuhaš na nizki temperaturi, dobiš kondenzirano mleko.
LP, Midva 🙂
Ravnokar sem ga kupila v v Hoferju , tam kjer je smetans jogurt itd