Biskvitna limonina smrečica
Še trije tedni do daril!
Če tvojega doma še ne krasi okrašeno božično drevesce, ga lahko hitro postaviš kar v pečici. Potrebuješ le nepopravljivo sladkosnednost in pekač v obliki smrečice.
Edina težava je: kam postaviti darila, ko pa tale smrečica izgine v 15 minutah?
Ves praznični dekor na spodnjih fotografijah sva nabrala v Mercatorju.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Recept
Sestavine:
2 jajci
100 g moke
100 g masla
1/4 žličke pecilnega praška
80 g sladkorja
20 g limoninega sladkorja
50 g kisle smetane
lupinica 1 BIO limone
Midva sva za smrečico uporabila Dr. Oekter pekač v obliki smrečice. Če si tega pekača ne lastiš, potem bo delo opravil katerikoli pekač s prostornino 500 ml.
Postopek
- Pečico segrej na 170 °C.
- Maslo sobne temperature penasto zmešaj s sladkorjem in limoninim sladkorjem.
- Dodaj najprej eno jajce in dobro zmiksaj, nato pa še drugo jajce in zopet zmešaj.
- Primešaj kislo smetano in limonino lupinico.
- Povsem na koncu primešaj mešanico moke in pecilnega praška.
- Pekač premaži z maslom in vanj stresi za žlico moke. Moko razporedi po pekaču, višek pa stresi ven.
- V pekač zlij maso za biskvit.
- Biskvit peci 35-40 minut. Če se ti zdi, da se bo biskvit na vrhu zažgal, ga pokrij z aluminijasto folijo.
- Biskvitno smrečico ohladi, nato pa postavi in okrasi s sladkorjem v prahu.
Dober tek!