Brezglutenski kolački z borovničevo kremo
Ni glutena, ni panike
Nekaterim je gluten pravi trn v peti. Ne glede na to, ali so nanj alergični, ga ne tolerirajo ali pa jim gre preprosto na živce – dejstvo je, da so zaradi tega ob marsikatero odlično jed.
V boju za potešenost brezglutenske sladkosnednosti sva pripravila prav posebno municijo – mehke in sočne kolačke z borovničevo kremo.
Seveda kolački ne vsebujejo pšenične moke, temveč dobro znano Schar brezglutensko moko.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Kolački:
3 jajca
160 g Schar “C” moke brez glutena
130 g sladkorja
1 dl olja
1 žlička pecilnega praška
100 g navadnega jogurta
Borovničeva krema:
500 g mascarpone sirčka
100 g borovnic
4 žlice mletega sladkorja (priporočava, da ga zmelješ doma)
1 kremfix
1 žlica limoninega soka
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Postopek
Kolački:
- Priprava kolačkov je nadvse klasična. Posebej zmešaj mokre in suhe sestavine, nakar jih združiš in veselo pomešaš.
- V pekač za muffine razporedi papirčke in vanje vlij maso za kolačke.
- Pekač zalučaj v pečico, razkurjeno na 180 ºC. Po 20-25 minutah bodo dišeči kolački nared!
Borovničeva krema:
- V kozico stresi borovnice in 2 žlici mletega sladkorja.
- Pokuhaj jih, da se zmehčajo in jih spasiraj.
- Pusti, da se dobljena borovničeva osnova ohladi.
- K mascarponeju primešaj preostali žlici mletega sladkorja, limonin sok in kremfix. Primešaj še borovničevo osnovo.
- Kremo dobro premešaj in z njo napolni dozirno vrečko.
- Na kolačke nabrizgaj borovničevo kremo in jih razveseli z borovnicami in listki sveže mete.
Kolačke zdaj za kakšno uro postavi v hladilnik, nato pa jih mirne volje raztrgaj in požri.
Brezglutenski tek!