Avokado toast z dimljenim lososom
Pikantna kremnost z dimljeno čepico in hrustljavimi temelji
Tole je pa prava bomba, ki z eksplozijo okusov odlično začne ali pa konča tvoj dan.
Ta obloženi kruhek je že na pogled sočen in osvežilen, podrobnejša analiza pa pokaže vsebnost sledečega:
- hrustljavo zapečen kruhek z drožmi
- veliko zrelega avokada, zmešanega z odlično Kotányi čilijevo mešanico z dimljeno soljo
- aromatične rezine dimnega lososa
- pomembni pikici na i v obliki sezama in mlade čebule
Dovolj teorije, zavihaj rokave in si naredi slastno uslugo.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Kotányi.
Recept za 4 kruhke
4 kosi kruha (najboljši je z drožmi)
2 zrela avokada
1 žlica limetinega soka
100 g dimljenega lososa
2 žlički sezamovih semen
1 mlada čebula
Kotányi čilijeva mešanica z dimljeno soljo
oljčno olje
sol
Priprava
Postopek:
- Rezine kruha premaži z oljčnim oljem in jih za 10 min postavi v pečico, segreto na 200 ºC.
- Zrela avokada razpolovi in olupi, nato pa speštaj z vilico.
- Dodaj žlico limetinega soka in čilijevo mešanico po okusu. Po želji avokado dosoli.
- Avokado razporedi po popečenih kruhkih, nanj pa povezni rezine dimljenega lososa.
- Po vrhu potresi še črni sezam in narezano mlado čebulo.
- To je to! Poskusi ga ne pojesti, še preden se usedeš za mizo.