Ajdovi rezanci s špinačo in cottage cheese-om
Pošpinačani rezanci
Pred kratkim smo bili priča, kako je Popaj z zeleno pico ponovno vzljubil špinačo, nama pa ta hranilna rastlina nikakor ne gre iz glave ali z jedilnika. Najhitreje se je bova znebila tako, da jo pomlativa, skupaj z aromatičnimi ajdovimi rezanci in svežim cottage cheese-om.
Poudarek v prejšnjem stavku je na ‘najhitreje’, saj je današnji recept nadvse primeren kandidat za lovoriko najhitreje pripravljenega kosila letošnje pomladi.
V ajdovo-špinačnem kupčku lahko najdeš:
250 g ajdovih rezancev (ali katerihkoli drugih)
200 g špinače
100 g cottage cheese-a (zrnati sir)
2 žlici grškega jogurta
1 čebulo
olivno olje
sol
poper
V lonec z vrelo soljeno vodo porini rezance in jih kuhaj minuto manj, kot to zapovedujejo navodila na njihovi embalaži.
Čebulo nasekljaj in jo narahlo zabriši v vok, kjer se nahajata 2 žlici razgretega olivnega olja. Špinačo operi in jo nareži, nato silovito položi v vok k čebuli.
Vsebino voka nežno praži, vsake toliko pa jo požokaj s kuhalnico.
Ko se špinača žalostno razpusti, jo razveseli s prešernimi rezanci. Dobro jih premešaj in poleg čofni zrnati sir, nato jih med mešanjem praži še eno minuto.
Rezancem privoščiš kremno sočnost, kar dosežeš z dvema žlicama grškega jogurta. Po dodatni minuti mešanja nad srednjim ognjem je rezančno-špinačna jed nared.
Kot obljubljeno, je od surovin do polnega krožnika minila le peščica minut.
Rezanci se izkažejo za idealno podlago sanjskemu paru mladega sirčka in špinače. Še prekmalu se prikaže dno krožnika!