Torta OREO banana
Nič peke, polno okusa
Primejduš, a je sploh kaj okusnejšega od nežne in sočne kreme z okusom čokolada–banana? Pravzaprav je – omenjeno kremo preprosto stlači v sendvič med bogato OREO piškotno dno in svilnat čokoladni preliv.
Da bo dobrega zvrhana mera, pa v tortno računico vtakni še sveže banane.
Pot do tele tortice poteka povsem mimo pečice, kar je v izteku vročega poletja še kako dobrodošlo 🙂
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Recept
Piškotno dno:
200 g OREO prahu
100 g masla
Krema:
2 vrečki Dr. Oetker pudinga čokolada-banana
700 ml mleka
500 g maskarpone sira
6 lističev Dr. Oetker želatine
6 žlic Dr. Oetker sladkorja v prahu
400 ml sladke smetane
5–6 žlic OREO drobtin
Čokoladni preliv:
90 g čokolade
120 ml sladke smetane
Ostalo:
3 banane
zdrobljeni OREO keksi
Te količine so namenjene torti s premerom 24 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
Postopek
Model:
- Na kartonasto podlago za torte postavi nastavljiv tortni obroč in ga nastavi na 24 cm.
- Po notranji strani obroča namesti acetatno folijo.
Piškotno dno:
- OREO prah zmešaj s stopljenim maslom.
- Dobljeno zmes stresi v pripravljen model in jo z žlico potlači ob dno, da dobiš ravno in gladko piškotno dno.
Krema:
- Lističe želatine namoči v hladni vodi, da se napojijo.
- V posodici zmešaj prašek za puding in 200 ml mleka.
- Preostalih 500 ml mleka zavri v kozici.
- K vrelemu mleku z metlico primešaj pudingovo zmes.
- Puding kuhaj, da se zgosti.
- Prenesi ga v večjo posodo in tesno pokrij s prozorno folijo – tako naj se ohladi na sobno temperaturo.
- Ohlajen puding elekrično zmiksaj do kremaste teksture.
- Primešaj maskarpone in sladki prah.
- Liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojijo.
- Želatino ožemi in vrzi v kozico, kjer jo segrevaš, da se povsem stopi.
- Električno jo primešaj h kremi.
- V drugi posodi stepi smetano in jo nežno, s spatulo, vmešaj v kremo.
- Na koncu dodaj še OREO drobtine.
- Banane po dolgem razpolovi in jih razporedi po dnu torte v dveh koncentričnih krogih.
- Čez nanesi kremo ter jo pogladi in poravnaj.
- Torto postavi v hladilnik, da se krema strdi.
Čokoladni preliv:
- Sladko smetano zavri in jo prelij čez nalomljeno čokolado.
- Dobljeno zmes nanesi na strjeno kremo.
- Torto postavi v hladilnik za vsaj 6 ur, še raje pa kar čez noč.
Postrežba:
- Pred postrežbo s torte odstrani obroč in folijo, po vrhu pa posuj zdrobljene kekse.