Pomarančno – čokoladna mousse torta

You may also like...

41 Responses

  1. Patricija says:

    Pozdravljena!

    A bi lahko uporabila 100% pomarancni sok namesto svezih stisnjenih pomaranc?

  2. Petra says:

    Ali se lahko uporabi želatina fix? Koliko bi je potem potrebovala

  3. urska says:

    cudovita je!! hvala za izvirne recepte…

  4. Tina says:

    Vrhunsko! Naredila sem jo za božično večerjo. Pojedli so jo v sekundi- 😍

  5. Hana says:

    Pripravila in je bila odlična!

  6. Simona says:

    Bi lahko na cimetovo plast, pred pomarancno plastjo dala pomarancni zele?

  7. Sandra says:

    Bi bil premer pekaca 28 prevelik za zgoraj navedene sestavine?

  8. Janja says:

    Katero marmelado priporočate? Hvala 😊

  9. Simona says:

    Kje dobiti pomarancni sladkor?

  10. Simona says:

    Zanima me se, kako dolgo mora krema pocivat preden se da gor naslednji sloj?

  11. Petra says:

    Super recept!! Zelo dobra kombinacija okusov! Zadovoljna so konca 😉😄

  12. Klavdija says:

    Zivjo sem Klavdija in vajine recepte zelo sledim imata fantasticne 👍. Zanima me jast bi mozu pa naredila pravokotno premer 24.5 x27.5 a je to dvojna porcija od vajine 1 okrogle? Hvala za odgovor

  13. Nadja says:

    Pozdravljena,zanima
    me zakaj mi ni biskvit nastal tekoc? to je vse pacasto..😔kaj sem naredila narobe?

    • midva says:

      Živijo, Nadja.

      Težko reči – lahko, da je šlo drugo vrsto moke, majhna jajca ali hladno maslo, morda kombinacija naštetega.
      Kakšne sestavine si uporabila?

      LP, Midva

  14. Spela says:

    Pozdravljeni,

    Imam par vprasanj glede te torte. Kaksno cokolado uporabljate? Tisto za peko ali navadno temno? S koliko % kakava? In katero belo? A obstaja tudi kaksna za kuhanje ali navadno? Bi lahko uporabila manj zelatine? Koliko bi bilo minimalno da bi se torta se “drzala pokonci”? Pa se zadnje…spekla bi jo za sinov 3. rojstni dan, ampak on si zeli cokoladno torto (beri: da je cokoladno rjave barve zgoraj:)) … imate kak nasvet za to? Bi lahko polila stopljeno cokolado na vrh? Ampak najbrz ne morem vroce, ker so moussi hladni….imata kaksen nasvet? Hvala za odgovor.

    • midva says:

      Živijo, Špela.

      Glede temne čokolade najraje uporabiva Gorenjkino 70 g s 70 % kakava. Lahko bi uporabila tudi kako drugo temno, vključno z jedilno, ki pa ni tako dobrega okusa.
      Pri beli čokoladi pa skoraj izključno uporabiva tisto od Milke.
      Prav za peko obstajata tako temna kot bela čokolada, v trgovini se ju pa dobi med ostalimi sestavinami za peko.
      Glede želatine ne bi želela ugibati, kje je najnižja meja, da torta še stoji pokonci, saj je to odvisno od veliko faktorjev. Vrednosti v receptih so preizkušene in se nagibajo k spodni meji.

      Za tako “čokoladno torto” predlagava, da slediš navodilom za čokoladni preliv Bounty mousse torte (https://midvakuhava.si/bounty-mousse-torta-brez-peke/).

      Veselo peko!
      Midva

  15. Petra says:

    Bo kaj narobe, ce sem pozabila biskvit namazat z marmelado??
    Je nujno v zadnjo plast dodati gustin ali ga lahko s cim nadomestim?

    • midva says:

      Petra,

      marmelada skrbi za sočnost, tako da bo biskvit malce bolj suh. Gustin je pa potreben, da je krema primerne čvrstosti.

      LP, mIdva

  16. Milena Bojanic says:

    Pozdravljeni, mene pa zanima, če lahko namesto navadne moke dam kakšno brez glutena in koliko če lahko? Hvala in lepa dan

  17. Denis says:

    Lp!
    Kako naj pretvorim sestavine za okrogli pekač v sestavine za pravokotni pekač? Si morda lahko pomagam z prostornino?
    Prosim in hvala za pomoč 🙂

  18. Marina says:

    Zanima me, a biskvit se nič ne navlaži? Lp Marina

  19. Špela says:

    Pozdravljeni. Mene pa zanima ali se uporabi navaden kakav ali kakav v prahu? Hvala

  20. Tančika says:

    Pozdravljeni,
    želatine ne uporabljam, zato prosim za navodila, kako naj jo zamenjam z agar agarjem. Hvala lepa in vse dobro.

  21. Kse says:

    Imam premer pekača 30 je to že prevelik mogoče?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.