OREO torta

You may also like...

85 Responses

  1. Svetlana Hansel says:

    Pozdravljena,

    Naredila Oreo torto, ki je požela ovacije pri mojem sinu.
    Zelo dobro opisan postopek priprave. Danes pa bom ustvarjala borovničevo mojstrovino.
    Pohvala blogerjema. 🙂
    lp Svetlana

  2. Natalija says:

    Ali lahko spustim jajčka v belem čokoladnem musu, ker delam za noseč-ko pa ne sme svežih jajc? .Hvala za dogovor
    .

    • midva says:

      Zdravo Natalija. Jajčka v moussu lahko izpustiš, vendar mousse ne bo prišel tako rahel in puhast. Smetani dodaj sladkor in jo stepi nato previdno vmešaj ohlajeno belo čokolado. Na koncu dodaj še piškote. Lp 🙂

      • Natalija says:

        Hvala za odgovor,, nekaj takega sem sama premišljevala. Dodal bom sicer beljak, ki ga bom “skuhala z sladkorno raztopino, da pridobim nekaj volumna. Lp, 🙂

  3. Maja says:

    Oooopa 🙂 to sem iskala! Upam, da nastane tako dobra, kot izgleda…

  4. Melanie says:

    Pozdravljeni, zanima če je možno brez želatine narediti kremo ?

    • pizmur says:

      Živijo, Melanie.
      Želatina verjetno ne bo potrebna, če uporabiš 200 g čokolade namesto 100g, če bo krema preredka, pa vmešaj še en KremFix.

  5. SG says:

    Nisem ravno spretna kar se tiče peke… :/

    mislite, da mi bo uspelo narediti to torto, če skrbno sledim tem korakom? 🙂

  6. Nataša says:

    Zelo pohvalim tole tortico. Naredila sem jo že 3 x in požela ovacije.
    Tudi zelo lepa je.

  7. Marjeta says:

    Že kar precej časa me je mikala izdelava tele tortice. Zgleda res bombastično in tudi sestavine veliko obetajo. K sreči sem se lotila izdelave torte s pol manj sestavin in naredila torto premera 18cm. K sreči pravim zato, ker nismo bili ravno navdušeni nad končnim izdelkom. Torta sicer zelo okusna, samo za naše okuse “pretežka”. Vse skupaj pride preveč osladno in težko poješ en povprečno velik kos torte. Je bolj sladica za “one bite”. Sta pa krema in mousse zelo okusna in jih bom v bodoče verjetno uporabila na kakšen drugačen način. Aja, pa recept je res nazorno napisan, tko da ne moreš nič zgrešit. Pozdravček

    • midva says:

      Marjeta,
      hvala za mnenje:) Se strinjava, torta je močnega okusa in zelo nasitna in kot taka namenjena sladkosnedim težkokategornikom, pa še to v tankih rezinah. 😉

  8. Helena says:

    Pozdravljena, včeraj sem delala tortico in vse je šlo gladko in super, do nočne more-beri mussa, namreč moj ni bil prav nič puhast 🙁 kje sem naredila napako, v smetano sem dala kremfix in pa vse sestavine sem mešala v robotu, na prvi stopnji, z metjico, za stepanje smetane, no vse razen snega, tega sem zelo počasi in previdno umešala. Samo je zadeva povsem tekoča in lepljiva :-/ sicer pa hvala za recept, biskvit je več kot odličen, krema tudi, še muss rešim in bo božanska 🙂

    • midva says:

      Živijo, Helena.
      Stopljena bela čokolada, ki gre v mousse, mora biti gladka in dobro ohlajena. Stepeno smetano dodajaj postopoma z uporabo spatule. Pomembno je, da maso mešaš od spodaj navzgor. Ko dodaš drobljene piškote, jih pa ne mešaj preveč.
      S temi napotki bi moral mousse uspeti 🙂
      LP, midva

  9. Urška says:

    Zdravo. Zelo zanimiv recept in odlične slike! 🙂 Jutri jo bom poskušala speči, mislim pa jo malo prilagoditi. Biskvit bi naredila malo po svoje, tako da bi ga prerezala na polovico. Potem pa bi spustila plast z moussom, bi pa v kremico z mascarponejem zmešala zdrobljene oreo piškotke, namesto da bi uporabila cele. Najbrž bi se tudi v mousse koščki piškotov dobro zmešali kajne? Zanima me še, če pride ta krema dosti kompaktna (nikoli še namreč nisem delala z mascarponejem), da bi lahko potem nanjo položila še del biskvita in potem vse skupaj oblila s čokoladnim prelivom? Je najbrž vsekakor potrebno uporabiti želatino fix kajne? Zanima pa me še kje ste kupili mini Oreo piškote? 🙂

    • midva says:

      Živijo, Urška!

      Mini OREO piškote lahko kupiš v Muellerju.
      V kremo z mascarponejem lahko zamešaš tudi drobljene OREO piškote. Ta krema je ravno zaradi mascarpone sirčka precej kompaktna, zdrobljeni piškoti pa bi jo še bolj učvrstili. Želatino FIX lahko tako izpustiš, za vsak slučaj pa v smetano zmešaj en Kremfix.
      Drugače se sliši sijajna ideja za torto in verjameva, da bo super izpadla.

      LP, midva

  10. Helena says:

    Pozdravljena, hvala za odgovor, se mi je zdelo, da sem poraba z robotom, bom drugič počasi in upam da rata 🙂 poročam 🙂 Lp Helena

  11. Nataša says:

    Pozdravljena,
    mene pa zanima koliko časa bi morala pustit hladit biskvit in mlečno-čokoladno plast?
    Kljub dobri uri v hladilniku se čokoladna plast ni strdila in sem imela kup težav, ko sem nanjo začela mazati precej kompaktno mascarponejevo kremo 🙁
    Pri pripravi moussa mi je šlo vse dobro. Le potem, ko je bil nekaj minutk v posodi, ko sem se ubadala z mazanjem mascarponejeve kreme, je predvidevam beljak postal tekoč (?!) in sem mogla še malo premešat, so piškoti “razpadli” in je nastala temna, nič lepa (čeprav dobra :-)) krema.
    lp, Nataša

    • pizmur says:

      Nataša, po eni uri bi morala biti čokoladna plat dovolj čvrsta. Morda ni dovolj hladno in v takem primeru počakaj dlje.
      Pri moussu je pomembno, da čim manj mešaš. Morda beljaki niso bili vsi dobro stepeni?
      Veliko uspehov pri tortopeki 🙂

  12. Melita says:

    Živjo,

    Zelooo sem navdušena nad tem blogom in tako z veseljem poizkušam vajine recepte. Vajino sanjsko orea tortico sem že delala, vendar nikoli ne na “zalogo”. Situacija je takšna, da mora biti fertik v soboto zjutraj. Ob službih in preostalih obveznostih razmišljam, da bi danes, to je 2 dni prej, naredila biskvit, katerega bi potem namočila z mlekom ter premazala s čokoladno plastjo. S preostalim delom bi nadaljevala jutri (krema in mousse) z oblivom bi torto končala v soboto zjutraj. A bi šlo tole? Saj nabrž biskvit ne bi bil suh, kajne?

    Pa še eno vprašanje: koliko ca. je prišla visoka vajina torta, ko sta jo delala po prvotnem planu? Zapisano je, da je prišla kar visoka. Ko sem jo delala prvič, sem zmanjšala količine, sedaj moram narditi torto za 16 ljudi, pa kolebam med fi26 ali 24.

    Hvala že vnaprej 🙂

    • midva says:

      Zdravo, Melita!
      Najprej hvala za pohvale, te nama dajejo pravi zagon:) Sanjsko tortico lahko brez problema narediš na “zalogo”, naredi točno tako kot si opisala – biskvit malo bolj namoči in bo torta prišla super:) Torta je nastala visoka cca. 7cm ali celo še več… Za 16 ljudi ti priporočava premer 26 cm. Če si bo kdo slučajno zaželel repete, bo ravno prav:)lp, Midva

  13. Tamika says:

    Pozdravljena! Ker sem – ko gre za peko slascic – se povsem zelena, resnicno upam, da mi bosta z nasvetom lahko pomagala. 🙂 Zanima me, ce lahko cokoladno mousse kremo naredim tudi brez oreo piskotov? Bo v tem primeru krema ostala puhasta ali bo postala tekoca? Je treba v tem primeru razmerje ostalih sestavin spremeniti ali lahko ostanejo ista?
    Iskrena hvala za odgovor ze vnaprej.:)

    • midva says:

      Zdravo Tamika:)
      Seveda ti bova pomagala:) Mousse lahko pripraviš brez OREO piškotov, vendar v temu primeru moraš dodati želatino ali kremfix, da bo krema dovolj kompaktna ker drugače se ne bo lepo strdila. Lp, Midva:)

  14. monika says:

    Kolikšen je premer te torte? Nisem nikjer zasledila … 😔

    • pizmur says:

      Zdravo Monika!
      V receptu takoj za sestavinami piše, da potrebuješ pekač s premerom 26 cm:) Velko veselja pri ustvarjanju! Lp, Midva:)

  15. Renata says:

    Pozdravljena!
    Mene pa zanima, če je tortica dovolj kompaktna, da jo oblečem v tičino maso in potem na vrh dodam še eno mini tortico.. Predvsem me skrbi zaradi mousse kreme..
    Hvala za odgovor in super recepte.
    Lp, Renata!

  16. Alma says:

    Pozdravljeni,

    Še tukaj da pohvalim tortico. Danes sem jo naredila, sicer v drugačni obliki, kar ni uplivalo na okus. Tortica si s polnim pravom zasluži naziv “BOŽANSKA” ker to tudi je. Okus je ekstra božanski in recept si zasluži vse pohvale. Bravo VI2!
    LP, Alma

  17. Luca says:

    Izgleda odlicno. Imam namen narediti, zanima me le tvoje mnenje in sicer kako se ti zdi, če bi na vrhu dodala malinin preliv, da zbijem popolnoma čokoladen okus?

  18. Anja says:

    Zanima me kje naj najdem Oreo piškote? spar, hofer jih nimata. sedaj sem kupila v sparu neke podobne od s budgeta ampak se bojim, da to ne bo isti okus. kje imajo Oreo piškote?
    lp Anja

    • midva says:

      Anja,

      Najbolje, da enega kupljenega žrtvuješ in poskusiš, verjetno bo dovolj okusen 😉
      Drugače pa lahko OREO piškote kupiš v Leclercu ali v Müllerju – v slednjem imajo tude vrečke z mini OREO piškotki.

      Veliko zabave ob peki!
      Midva

  19. Anja says:

    Hvala, bom uporabila kar te sparove, zanima me se ali za pravokotni pekac 29×42 naredim dvojno kolicino kremein biskvita? lp Anja

  20. Gajeta says:

    Pozdravljena,
    Najprej bi pohvalila piskotno in vaniljevo torto, ki sta obe uspeli super, tudi s figuricami iz ticibe :). Nisem uspela odpisat. Sedaj me pa za oreo zanima, ce lahko uporabim ameriske biskote (na embalazi pise brownie cookies) namesto oreo, ker jih nisem dobila. Predvsem me zanima za mousse, ker je treba tako paziti. Hvala in lp.

  21. Gajeta says:

    Pa se to. Lahko vse delam v modelu 28 cm, ker okvirja za torto nimam.

    • midva says:

      Zdravo Gajeta.

      Lahko delaš tortico v modelu 28 cm. Glede piškotov pa, seveda lahko uporabiš tudi te, vendar bo okus tortice popolnoma drugačen. Lp, Midva;)

  22. Tjaša says:

    Zdravo,

    ali lahko biskvit pustim v pekaču, ali kam lahko dam biskvt ko ga vzamem ven, saj nimam posebaj obroča za torte.
    LP in hvala

    • midva says:

      Zdravo Tjaša!

      Seveda laho pustiš biskvit v pekaču, vendar ga obdaj z acetatno folijo ali papirjem za peko, da povišaš pekač. Saj pride tortica visoka (višja od običajnega pekača). Lp, Mida

  23. Dina says:

    Živjo, se kreme lepo ločijo od obroča tudi brez papirja za peko? Žal sem že začela ustvarjati in na obodu nimam papirja, imam pa pekač premera 28 …

  24. Sabina says:

    Hej. Danes sem delala tortico in zdej bi jo rada okrasila in se mi cokolada s smetano ko jo vzamem iz skrinje nove zmiksat… ena se mi je ze sesirila. Kaj bi lahko bilo? Kaj lahko naredima? Aja pa super recepte imata! Sem jih ze vec uporabila in so vedno top in tako super vse opisano!😊

    Lp, Sabina

  25. Barbara says:

    Ta torta je super! Jaz sem jo ta vikend že drugič naredila in vsi povabljeni so bili navdušeni. Ker pa sem nova v svetu peke in sem se izdelave moussa malce ustrašila, sem ga nadomestila s še eno plastjo mascarponejeve kreme, le da sem vanjo vmešala še zdrobljene oreo piškote.
    super recepti! 🙂

    • midva says:

      Zdravo Barbara!
      Super, naju veseli da vam je tako všeč, drugače pa kar pogumno sva prepričana da ti bo uspel!
      Lp, Midva 🙂

  26. Ana says:

    Ne morem verjet kako je dobra 🙂 sem probala že lepo število tort iz vajine strani in moram povedati da so odlične 🙂 najbolj pa me navdušijo vajini recepti. Še brati jih je zanimivo 🙂

    Lp

  27. jasna says:

    Pozdravljena,

    ali lahko v mousse namesto bele čokolade dodam belo linolado?

    LP

  28. Katka says:

    Po prebranih komentarjih sprva nisem vedela, ali naj se je lotim ali ne… no, sem se je vseeno in ko so jo gostje dobili na krožnik je zavladala tišina. 🙂 Mislim, da to pove vse.
    Ta torta je noro dobra! Je bomba za želodec, ampak reeees dobra.

  29. Piskotka says:

    Živjo! Spet sem delala vajino tortico. Za mousse sem uporabila samo beljake, stepla v sneg, dodala smetano, Oreo, sladkor ter cokoloado in je super uspelo. Z rumenjaki se ne grem vec 🙂
    Trenutno cakam, da se cokoladna glazura na vrhu strdi, potem pa samo se okrasitev.

  30. Z says:

    Živjo! 🙂
    Mene pa zanima kako mehak pride ta oreo mousse? Razmišljam namreč, da bi torto na vrhu pokrila še s tankim biskvitom, pa me skrbi, da ga mousse ne bi zdržal. Bi bilo mogoče pametno da dodam kak list želatine?
    Hvala za odgovor;)

  31. Z says:

    Živjo! 🙂
    Mene pa zanima kako mehak pride ta oreo mousse? Razmišljam namreč, da bi torto na vrhu pokrila še s tankim biskvitom, pa me skrbi, da ga mousse ne bi zdržal. Bi bilo mogoče pametno da dodam kak list želatine?
    Hvala za odgovor;))

  32. Irena says:

    Pozdravljena! Zanima me ce lahko 2 dni prej naredim biskvit in ga polijem s cokolado,drugi dan pa ostali 2 kremi? Ali bo biskvit presuh? Lp hvala

  33. LucijaK says:

    Pozdravljena, razmišljam, da bi moussu, poleg koščkov oreo piškotov ,dodala na koščke narezane jagode. Prosila bi vaju za nasvet, če je to izvedljivo in kako bi v tem primeru morala prilagoditi količino ostalih sestavin.
    Hvala za odgovor. Lp, Lucija

    • midva says:

      Zdravo Lucija!

      Če boš dodala jagode bo krema prišla verjetno pretekoča, saj jagode vsebujejo kar nekaj vode. Predlagava ti, da potem uporabiš še želatino fix, da kremo malo učvrsti. Lp, Midva;)

  34. Neža says:

    Za koliko ljudi je torta?

  35. nina says:

    Ojla mene pa zanima ali lahko naredim samo biskvit če se da potem brez čokoladnega obliva in samo prvo plast z mascarponejem in vmes notri piškoti veliki in zg plasti z zdrobljenimi in čokolado spustim. Bi bila manj nasitna

  36. nina says:

    Evo včeraj sem jo pekla. Vzela sem kvadratni pekač 26 cm in se vedno je bil bisvit visok. Za moje pojme je za 26 cm okroglega zadosti pol sestavin. 10 žlic mleka čisto premalo. Jaz sem jih dala 40 pa še bi jih lahko. Čokolada ki je vmes se ful težko reže ampak ajde je še šlo. In zgonje dele z zdrobljenimi piškoti sem spustila, po vrhu sm dala samo čokolado
    za moje pojme je torta ok če jo ful navlažiš. Pa tudi potrebno je napisati da je čokolada vmes ko je v hladilniku treba čakati malo dlje. Oz ali se jo prej ohladi: ampak predn ni trda se ni potrebno lotit kreme.
    LP

  37. Saša says:

    Noro dobra torta…res, da je kar nekaj dela z njo, ampak se splača. Zelo mi je všeč vajin stil pisanja, je zelo zabaven in berljiv….vendar sem si morala, ko sem delala torto kar malo podčrtavati in označevati kaj, kdaj in kam gre, da nisem česa pozabila.
    Super sta, danes se lotim vajinih piškotov…še ne vem katerih, ker mi jih je kar nekaj všeč.

  38. Ana marija says:

    Pozdravljena,

    Torto sem naredila, sedaj me caka se okrasevanje. Zanima me ali je bolje pocakati na okrasevanje tik pred pogostitvijo ali jo lahko naredim ze zdaj zjutraj. Namrec bojim se da bi se mi zacela sesedati. Hvala za odgovor

    lp ana marija

  39. Hana says:

    Živijo,

    najprej bi vaju res pohvalila, ker je tole en super blog s super idejami!!
    Glede oreo torte me skrbi, da bi bila ” pretežka ”, zato sem razmišljala da bi dodala mogoče jogurt v mousse iz bele čokolade pa me zanima mnenje in ali je to sploh izvedljivo da bo torta nakonc izapdla vredu?
    Hvala za odgovor

    Lp,
    Hana

    • midva says:

      Hana,
      kos te torte zna biti kar zalogaj. Kar se tiče okusa, meniva, da se kislost jogurta ne bi najbolje razumela z več vrstami čokolade in OREO piškoti.
      Midva se težjih tort lotevava s kepico sladoleda ali pa stepeno sladko smetano.

  40. Eva says:

    Živjo,

    jaz pa imam pomisleke glede uporabe svežih jajc v moussu iz bele čokolade. ali se to lahko nadomesti s čim drugim?
    Pa še eno vprašanje, nekje vmes je nekdo vprašal ali je možno narediti torto tako, da bi jo oblekel v fondant in povrhu okrasil drugače, vendar ni bilo nikjer odgovora na to vprašanje. Prosim še za to mnenje, ali bo torta zdržala še eno plast biskvita in zgornjo dekoracijo?
    Hvala za odgovor
    lp,
    Eva

    • midva says:

      Eva,

      jajca lahko preprosto izpustiš.
      Pri dodatnem biskvitu zna biti torta previsoka. Meniva, da bi morala torta zdržati fondant, priporočava pa, da biskvitu v receptu povečaš sestavine za 1/3 in ga potem razpoloviš oz. spečeš v dveh rundah.

      LP,
      Midva

  41. Leja11 says:

    Zivjo! Mene pa zanima ali bo oreo torta se kar okej, ce jo specem v cetrtek in jo postrezemo v nedeljo? Vmes bom odsotna in mi v nedeljo ne bo uspelo vse to speci in strditi.. mislita, da bo okej?

  42. Nea says:

    Ena od najboljših tort ki sem jih kdaj naredila/jedla. Hvala za recept!

  43. Simona says:

    Pozdravljeni,

    Tortica je res super. Danes jo delam drugic in sedaj sem opazila da nimam zelatine fix. Imam le zelatino v prahu ali v listicih. Lahko uporabim kaj od tega? Zal tudi krem fix-a nimam. Hvala za pomoc in lep pozdrav

    • midva says:

      Simona, namesto 1 vrečke želatine fix lahko uporabiš 5 listov želatine. Seveda jo moraš prej namočiti in stopiti.

      LP, Midva

  44. Aleksandra says:

    Kako naj prilagodim količino sestavin za 18cm pekač?

  45. Viktorija says:

    Pozdravljeni.
    Za hčerkin rojstni dan se nameravam lotiti peke te torte, ki je po receptu sodeč res zelo okusna. Ker pa mora biti okrašena v stilu Tačk na patrulji 🙂 me zanima, če lahko namesto zgornje čokoladne plasti torto oblečem v sladkorno maso in dodam na vrh figurice (je torta dovolj kompaktna)?
    Za odgovor se vama že vnaprej zahvaljujem. Branje vajinih receptov je res zabavno in pritegne h kuhanju in peki.
    Lp, Viktorija

    • midva says:

      Viktorija,

      zgornja krema je rahla in nežna, zato ne bi zdržala sladkorne mase. Nasploh se v maso oblači torte, ki imajo na vrhu tudi biskvit.

  46. Sandersa says:

    Živjo.
    Mene pa zanima, če bi pekla torto v pekaču premera 18cm in izpustila mousse, bi bila torta potem prenizka? Bi bilo bolje da si preračunam sestavine (brez moussa) za premer 20cm in jo vseeno naredim v 18cm pekaču, da bi prišla neka normalna višina torte?
    Hvala za odgovor 😊

    • midva says:

      Sandersa,

      tako bi tudi midva naredila – preračunala na 20 in pripravila v 18 cm, s tem, da bi izpustila mousse.

  47. Maša says:

    Pozdravljeni
    Zanima me zakaj se mi je ko sem delala glazuro cokolada pretvorila v nekaksno sluz in je iz nje zacela po malem spuscati mascoba? Naredila sem kot pise se pravi smetano skoraj zavreto sem polila cez koscke cokolade in premesala, vendar se cokolada ni cisto raztopila in ko sem vanjo pomocila prst je bila ze hladna tako da sem smetano in cokolada morala za slabo minutko postaviti na malo ognja da se je v celoti lahko stopila nato pa je ratala cisto drugacna struktura cokolade.. bi morala cokolado dati se na manjse koscke oz grobo nasekljati da bi se lazje stopila? Nevem kaj sem naredila narobe me pa zanima kaj delam narobe ker se mi je zgodilo isto pri mousse torti ampak spet samo z zlahtno cokolado (70-75% kakava) medtem ko z mlecno nisem imela problema nikoli.
    Hvala za odgovor
    Lp

    • midva says:

      Maša,
      koščke čokolade lahko raztopiš tudi v smetani nad nizkim ognjem ali pa nad vodno kopeljo. Pomembno je, da ni posoda prevroča.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.