Košarice iz kokosovih poljubčkov s kremo iz temne čokolade

Lahek, a žlahten poljub brez moke

 

Zapri oči in našobi ustnice, ker se lahko v kratkem nadejaš množice poljubčkov! Takih, kokosovih, premazanih z žlahtno čokolado.

kosarice kokos-01814
Za obilno kuševanje si priskrbi:
180 g kokosove moke
4 beljake
100 g temne čokolade
250 ml sladke smetane
150 g sladkorja (ali 3 žlice naravnega sladila SugarSweet 1:2)

kosarice kokos-01741
Že cel dan ti lezejo samo poljubi po glavi, pa naj gre za igriv poljubček na vrat, starševski poljub v slovo ali pa edinstven strasten poljub, ki izbriše vse ostalo… verjetno je kriva pomlad.
V kuhinji odmisliš vse, kar ni za pojesti, zato se seveda pred sanjarjenjem o lupčkanju zatečeš vanjo.

Nič nenavadnega ni, da tvojo pozornost najprej pograbi kvalitetna temna čokolada. Nalomi jo v posodo, nato pa v kozici segrej sladko smetano do vretja in jo prelij čez čokolado. Žametno vsebino posode temeljito premešaj in sladkaj po okusu (nama je zadostovala žlička SugarSweet 1:2).
Težkega srca se loči od čokolade in jo poljubi v slovo ter postavi v hladilnik, dokler ni povsem mrzla.
Ko je čokoladna smetana dovolj premražena, jo stepi v nežno kremo.

kosarice kokos-3066
Beljake stepi skoraj do konca, nato vanje vsuj sladkor (midva sva jih zasula s SugarSweet) in namlati do trdnega snega. V pomladni sneg vsuj kokosovo moko in ju nežno premešaj.

kosarice kokos-3076
S pridobljeno kokosovo maso napolni pekač za muffine in ga za 8-10 minut navdušeno pospravi v pečico, segreto na 180 stopinj.
Pozor! Midva sva uporabila dva pekača za muffine – enega novega in enega dokaj zdelanega, in rezultat je bil povsem drugačen. Pri novem so košarice veselo zapustile modelčke, stari pa jih ni izpustil brez boja in so se razdrobile. V takem primeru svetujeva premaz pekača z maščobo ali uporabo papirnatih modelčkov za muffine.

kosarice kokos-3072
Peka je končana! Zaprepadeno ugotoviš, da pred tabo čemi sladko krdelo kokosovih poljubčkov, zakamufliranih v košarice. Vse kaže, da so pobegnili iz tvoje glave naravnost na kuhinjski pult.

kosarice kokos-01768
Nasmehni se in s pomočjo dresirne vrečke kokosove košarice čokoladno našminkaj.

kosarice kokos-01861
Zaveš se, da danes preprosto moraš podleči skušnjavi. Poljubljaj, kušuj in lupčkaj, dokler tvoje ustnice niso povsem čokoladne!

kosarice kokos-01802
* Cmok, cmok *

7 comments

  • midva says:

   Zdravo Lucija!
   Papirčke za muffine malo naolji in posuj z malo kokosove moke. Tako boš dobila košarice brez problema ven, drugače se pa kar znajo zalepit na papirčke. Lp, Midva

 1. Barbara says:

  Pozdravljena!

  Z velikim navdušenjem spremljam vaše recepte in končno sem se opogumila, da se tudi jaz preizkusim v vaših mojstrovinah. Za prvo sem si izbrala ravno te kokosove poljubčke, a mi žal niso uspeli 🙁 Masa iz kokosove moke je bila suha in drobljiva. Tudi ko sem jo vzela iz pekača, se je drobila. Zato me zanima, kakšno kokosovo moko sta uporabila, fino mleto, kajne? Hvala za pomoč!

  Lp, Barbara

  • midva says:

   Zdravo Barbara, uporabila sva grobo mleto moko (nastrgan kokos), fino mleta moka ni primerna za ta recept ker pride masa presuha in drobljiva. Lp, Midva:)

Leave a Reply