Vanilijevi piškoti s čokoladnimi koščki in Linolado
Pravljična sedmerica dni te loči od božiča
Ali sploh veš, kako božična uprava dobi tvoje skrbno napisano pisemce? Vse na papir izlite želje prevzame čuk pismonoša in jih lahkih kril prenese na severni tečaj.
Kot se za božično žverco spodobi, ima tudi tale pernat poštar svoj recept za piškote. Kadarkoli prevzame pismo, se zahvali z rahlim piškotom s čokoladnimi koščki, ki v centru skriva slastno belo Linolado.
Čukovi kukiji skrivajo:
200 g masla
360 g moke
200 g rjavega sladkorja
2 jajci
1 strok vanilije
1 žličko pecilnega praška
100 g čokoladnih koščkov
Maslo in sladkor vrzi v posodo in ju električno zmešaj v gladko zmes. Dodaj jajci in semena enega stroka vanilije ter zopet premešaj.
Dodaj moko, zmešano s pecilnim praškom, na koncu pa nežno vmešaj še čokoladne koščke.
V dlan vzemi majhno pleskavico iz piškotne mase in jo razveseli z žličko Linolade. Zapri jo in z rokami oblikuj v piškotek.
Ko imaš cel pladenj surovih piškotov, je čas da iz njih narediš polnopravne hrustavčke. Kot po navadi je pečica pravi naslov za to. Nažgi jo na 180 stopinj.
Po 10 minutah že preveč dišeče peke, se upri skušnjavi in piškote iztrgaj iz pečice.
Ko se piškotki ohladijo, si jih čuk oprta na ramo in odleti v neznano.
Z desne maha Lino, z leve kuka čuk.
Živjo! Mene samo zanima približno koliko piškotov pride iz ene mase?
Zderavo Tinka:)
Pride približno 20 piškotov:)
Lp, Midva:)
Bi lahko uporabila pirino pol ozrnato moko
Petra, seveda!
USPELIIII ! Super so! 🙂
Živjo, a pečeta na 180 stopinj z vključeno ventilacijo? Ker meni pridejo po 10 min zelo bledi (nič zlatorumeni), pa ne vem ali moram podaljšati čas peke ali je mišljeno da so taki..
Urška pozdravljena! Piškotke sva midva malo bolj bledo spekla, če želiš pa ekstra zapečene pa pusti kakšno minutko dlje. Lp, Midva:)
Katero moko uporabljata za piskote? Hvala.
Živijo, običajno belo pšenično moko tipa 500.