Torta rdeči žamet

You may also like...

27 Responses

  1. Nusa says:

    Preizkuseno zelo dobrega okusa in zelo nasitna 🙂

  2. katarina says:

    bau! hvala za vse super ideje in recepte, super je bilo spremljati tale koledarček 🙂

  3. Špela says:

    Zdravo! Jaz sem hotela preizkusiti tole tortico, ampak se mi je zataknilo pri biskvitu, že ko sem ga naredila se mi je zdel nekoliko gost, potem pa ko sem ga spekla se je kar razpadal, bil je čisto mehak, mogoče vesta zakaj se mi je to zgodilo?

    • midva says:

      Zdravo Špela!
      Si upoštevala, da so navedene sestavine namenjene za dva biskvita?
      Si uporabila tekoč jogurt in tekoče barvilo? Sta bili jajci bolj majhni?
      Ni čisto jasno, v katerem grmu tiči zajec – gosta masa kaže na preveč suhih sestavin. V kolikor bi bila masa še vedno pregosta, dodaj jajce in malce jogurta ali kisa.

  4. Sanja says:

    Zdravo!

    Moja red velvet bo novoletna različica in upam da uspe.
    Me pa zanima… S katerim sokom sta namočila biskvit in približno koliko? Predvidevam, da preveč moker ne sme biti?

    Hvala za odgovor in lepe praznike!

  5. Vesna says:

    Živjo! Za kako velik obod je narejena tale tortica? 🙂
    Lp, Vesna

  6. Valentina says:

    Živjo! Rada bi naredila tortico v premeru 28 cm in, da bo malo višja…sestavine sem dala v pretvornik, vendar ne vem, če bo dovolj za visoko torto. Prav tako bi rada spekla 3 biskvita. Nisem ravno bvešča v peki tort… Kaj mi svetujeta? 🙂 hVala in lp

    • midva says:

      Zdravo Valentina.

      Svetujeva ti da uporabiš take količine ki ti jih poda tortopretvornik, s tem da količine za biskvit povečaš še za 1/3, tako bo tortica prišla malo višja in spekla boš lahko 3 biskvite. Lp, Midva:)

  7. Alja says:

    Toliko kakava je naredilo maso za testo popolnoma temno rjavo in ubilo vso rdečino…

    • midva says:

      Alja, za obarvanje je potrebno pravo barvilo – običajno, kot je dr. Oetkerjevo, je za to torto prešibko. Morda tu tiči razlog?

      LP, Midva 🙂

      • Alja says:

        Barva je enaka kot vajina na sliki… Kakav pa namesto Sparovega Hofer…
        Ne najdem drugega razloga…. Prav temno rjavo je bilo, po okusu pa odlicno!

  8. Red velvet says:

    Kje kupita barvilo?

  9. silvia says:

    Zaneima me velikost pekaca za katerega so namenjene te sestavine. Hvala.

  10. Nina says:

    Živjo!
    Mene pa zanima, kakšen je beli kis? Alkoholni beli kis? za vlaganje?
    Hvala.
    Lp, Nina

  11. Renata says:

    Živjo, mene pa zanima, kakšna je vloga kisa pri pripravi biskvita, a limonin ali pa pomarančni sok ne bi bila v redu?

  12. Karmen says:

    Tudi mene zanima vloga kisa pri pripravi biskvita in pa še, če je s tem mišljen kis za vlaganje ali kakšen drug. Hvala za odgovor.

  13. Renata says:

    Vseeno hvala, čeprav odgovora nisem dočakala.

    • midva says:

      Renata se ti iskreno opravičujeva za pozen odgovor. Imela sva tehnične težave pri prenovljeni strani, ni objavljalo najinih komentarje. Sedaj smo končno to uredili da deluje. Lp, Midva:)

  14. Blažka says:

    Zdravo!
    Že nekaj časa spremljam vajino stran in objavljata res super recepte :)! Mene pa zanima, če lahko v torto dodam jagodičevje? Imam nekaj rdečega ribeza in borovnic, ki bi jih rada porabila.
    Hvala in lp!

  15. Katarina says:

    Pozdravljena, preizkusiti nameravam tole tortico. Je v kremi mišljena sladka smetana (in ne smetana za stepanje, kot za pokrivalo)? Je potrebno v kremo dodati še utrjevalec/želatino ali je dovolj kompaktna?
    Hvala 🙂
    p.s. pohvale, vajini recpeti so super

    • midva says:

      Katarina,

      mišljena je navadna sladka smetana, lahko pa brez skrbi uporabiš tisto za stepanje.
      Zaradi mascarponeja in bele čokolade v kremo ni potrebno dajati želatine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.