Torta Raffaello malina
Obuj 2 para štumfov, ker te bo sezula!
Legendarna Raffello kombinacija okusov je že tako kot nalašč za torto, v španoviji z malinami pa ti pričara pravo sladko dogodivščino!
Pri tej torti tiči skrivnost kreme v Lino Ladi kokos, ki svoje mesto najde tudi v piškotnem dnu. Maline pa sva na tortico poveznila kar v obliki želeja, ki ji daje drzen sadni značaj.
Torej – preprosta in hitra torta brez peke, ki jo odlikuje bogat in razburljiv okus… Kaj še čakaš?
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept
Piškotno dno:
100 g maslenih piškotov
50 g masla
30 g kokosove moke
1-2 žlici Lino Lade kokos
2 žlici mleka
Krema:
500 ml sladke smetane
250 g maskarpone sira
200 g Lino Lade kokos
5 listov želatine
2 žlici sladkorja v prahu (oziroma po okusu)
2 žlici mleka
Malinov žele:
200 g malin
2 lista želatine
2 zvrhani žlici sladkorja v prahu
Za okras:
Raffaello malina
maline
Navedene sestavine so namenjene pekaču s premerom 20 cm.
Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
Postopek
Piškotno dno:
- Piškote razdrobi in jih zmešaj s kokosovo moko.
- Dodaj Lino Lado kokos, raztopljeno maslo in mleko.
- Vse skupaj zmešaj v gosto zmes.
- Na tortno podlago postavi obroč za torte in ga nastavi na 20 cm. Po notranji strani ga obdaj z acetatno folijo.
- Piškotno maso potlači ob dno in stene obroča in jo poravnaj.
Krema:
- Sladko smetano stepi.
- Maskarpone električno zmešaj z Lino Lado kokos in sladkorjem v prahu, da dobiš homogeno kremo.
- Liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napijejo. Ožemi jih in vrzi v kozico z dvema žlicama mleka.
- Želatino segrevaj nad nizkim ognjem, da se popolnoma raztopi – vidnih ne sme biti nobenih koščkov.
- Vročo želatino primešaj v kremo z mikserjem.
- Na koncu nežno primešaj še stepeno smetano.
- Kremo prelij čez tortno dno, nato vse skupaj postavi v hladilnik ali zamrzovalnik, da se krema strdi.
Malinova plast:
- Maline stresi v kozico in jih zasuj s sladkorjem v prahu. Pristavi jih na srednji ogenj.
- Maline kuhaj, da se zmehčajo, nato jih spasiraj s paličnim mešalnikom, po želji pa še precedi, da se znebiš pešk.
- Liste želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojijo. Ožemi jih in vrzi v kozico z malinovo osnovo.
- Mešaj, da se želatina popolnoma raztopi, nato kozico odstavi in počakaj, da se ohladi do mlačnega.
- Malinovo osnovo prelij po vrhu torte, ki jo nato postaviš nazaj na hladno.
- Tokrat naj v hladilniku torta počaka vsaj 6 ur, še raje pa čez noč.
Sladek tek!
Torta je zelo okusna. Hvala za recepte, ki jih naredim tud jaz, ki nimam veliko izkušenj s peko.:)))
Bernarda, z veseljem!
Zdravo,
zanima me, ali ste uporabili namaz Lino Lada kokos ali čokolado Lino Lada kokos?
Hvala za odgovor.
Eva,
uporabila sva namaz 🙂
Pozdravljeni, lahko vprašam katere piškote ste uporabili za dno? Hvala 🙂
Sandra,
to so bili masleni (petit beurre) piškoti.
Živjo,
zanima me kakšne piškote sta uporabila za tortno dno?
Nina,
to so bili masleni (petit beurre) piškoti.
tale torta je fantastična. naredila sem jo za rd od moje babice in je šla v parih minutah. vsi so jo hvalili. zdej vsaj vem kje iskat recepte.
Luna,
super, naju veseli, da ste jo z babico družno pomlatili!
Vaše torte so TOP!!!! Me pa zanima (mogoče sem spregledala) kolikšna mera ke za to torto? Velikost modela.
Hvala
Tjaša,
Hvala 🙂 Pri tem receptu je uporabljen pekač s premerom 20 cm.
Živjo,
Mene pa zanima, kje dobim rafaello malina ? Torte se lotim ta teden, pa bi rad vedel kje dobim sestavine
Urban,
morali bi biti v bolje založenih trgovinah.
Veselo peko.
Se lahko uporabijo za želirno plast zamrznjene maline? Verjetno lahko te količine uporabim v pekaču 22 cm, ali? Hvala.
Nina,
ja, zamrznjene maline so super. Lahko uporabiš te količine za 22 cm, a bo tortica prišla malce nižja. Za nako visoko torto si lahko preračunaš količine v tortopretvorniku: https://midvakuhava.si/tortopretvornik/
Pozdravljeni, ker nimam okroglega modela, bi uporabila kvadratnega nastavljivega. Morda veste, na katero velikost bi ga nastavila? Hvala 😉
Barbara,
za ta namen lahko uporabiš priročen Tortopretvornik: https://midvakuhava.si/tortopretvornik/
Se lahko linolada zamenja z bam kokos namazom?
Hvala!
Jana,
seveda lahko.
Imam vprasanje-vse sem naredila kot pise a ko sem zmesala kremo z zelatino v smetano so se pojavili strjeni delci zelatine.prej sm jo res segrevala in zmiksala v mascarpone. Kako lahko resim zadevo? Ali je krema za stran?
Hvalaaa
Masa,
želatina mora biti res vroča in stopljena, v kremo pa jo je potrebno zmešati električno.
Ja, v takem primeru naredi novo kremo, to pa postrezi v kozarčkih 🙂