Štrudlov koktejl
22 noči te loči do božiča
Ob takih mrzlih dneh rabiš nekaj, da te pogreje. Čaj je predolgočasen, kuhanček pa prežvečen. Jabolko, rum s kokosom in cimet tvorijo magični napoj, ki pogreje do kosti.
Poleg jabolk si priskrbi le Malibu, jabolčni sok, cimet (mletega in v palički) ter klinčke.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept
500 ml jabolčnega soka
300 ml Malibuja
4 klinčki
2 ščepca cimeta
Postopek
- Če želiš koktejl postreči v jabolku, ga najprej izdolbi s svojim najljubšim orodjem. Midva sva uporabila žličko.
- Pazi, da ne koplješ pregloboko in da muha ne odleti, saj bo v nasprotnem primeru koktejl po celi kuhinji.
- Proti zagorelosti jabolka premaži z limono.
- Jabolčni sok pogrej skoraj do vrelišča, nato ga zmešaj z Malibujem.
- Midva imava najraje mešanico 3:5 (Malibu : jabolčni sok), ti pa jo seveda prilagodi sebi.
- Dodaj cimet in klinčke, potem pa le postrezi – v jabolku ali kozarcu 🙂
Čin-čin!
Odlično!!
Super – ravno prav za pogret!
my kind of apple 🙂
Inovativno.