After Eight torta

You may also like...

25 Responses

 1. Irenca says:

  Pozdravljena! Hvala za super krasne recepte. Zanima me, kje bi se dalo dobiti metino aromo? Hvala 🙂

 2. Tanja says:

  Živjo, a za drugo kremo rabim kaj zelene barve, al jo da metina aroma kaj od sebe?
  LpT

  • midva says:

   Pozdravljena Tanja. Midva sva v Hipermarketu Mercator kupila metino aromo katera je zeleno obarvana in sicer jo imajo na odelku kjer je vse za pripravo slaščič, proizvajalec pa je Etol. Lp, Midva

 3. Anemari says:

  Lepo pozdravljeni! Zanima me kako nadomestim želatino z agar-agarjem? Kakšno razmerje, postopek,… Najlepša hvala za odgovor 🙂

  • Klara says:

   Jaz vedno želatino nadomestim z agar-agarjem. Čisto preprosto je; namesto da v vodi “napihneš” želatino, streseš agar-agar v vodo v majhno kozico (za okoli 10g agar-agarja damo 1dl vode) . Mešaš dokler se vidno (in občutno) ne zgosti, okoli 2 minuti. Potem malo počakamo in vmešamo v smetano, mascarpone,.. Drugače naj bi 10g zadoščalo za 6 lističev želatine, a jaz “za zihr” raje uporabim to kot nadomestilo za 3-4 lističe 🙂 Pa vso srečo!

 4. Tjaša says:

  Mene pa zanima če lahko biskvit namesto da ga prerežem spečem v dveh delih? Potem najbrž potrebuje cca.30 min za peko? Hvala in lp:)

 5. Valerija says:

  Pozdravljeni!
  Najprej HVALA za čudovite recepte! Super so!
  …after eight sem po vašem receptu že pekla, pa me zanima, kaj menite na rum-kokos verzijo (namesto after eight bi vzela rum-kokos bonbone)…no, pa metino aromo bi izpustila 🙂
  Kaj menite?
  Lp, Valerija

  • midva says:

   Živijo,
   ker so rum-kokos bomboni drugačne strukture (čokolada, krokant in tekoča sredica), njihovo uporabo odsvetujeva. Lahko pa poskusiš in poročaš, kako je šlo 🙂
   LP, Midva

 6. lela says:

  mene pa zanima kak ste naredili to čokolado zgoraj 🙂 pa še te kupčke za dekoracijo? če bi te sestavine dala za premer 26 bi bilo ok? ali bi prenizka prišla..

  • midva says:

   Lela,
   višine 26 bi bila kar nizka. Čokoladni kupčki na vrhu so 100 ml sladke smetane, v kateri je raztopljeno 50 g čokolade. Ko se zmes dobro ohladi, jo stepi in nabrizgaj po torti.

 7. Petra says:

  Super recept, odlična torta. Vse pohvale😀

 8. Lidija says:

  Pozdravljena! Zanima me, če bi bilo možno del smetane v kremi z belo čokolado nadomestiti z mascarpone sirom? Bi pasalo zraven? In koliko bi ga lahko dodala?

 9. Anita says:

  Živjo,
  prvič se lotevam peke te torte. Zveni zelo mamljivo 🙂 Zanima me, če biskvita ni treba nič dodatno navlažiti? Ne pride suho? Kako pa se reže, če je zgoraj še ena plast biskvita (se kaj “udira”)?
  Hvala in lp

  • midva says:

   Anita,

   Hershey’s biskvit je zelo sočen in ga ni potrebno namakati.
   Ker je biskvit mehek, kreme pa čvrste, se ob rezanju ne bo nič vdiralo.

   LP, Midva

 10. Valerija says:

  Pozdravljeni zanima me zakaj se mi je bela masa že dvakrat sesirla, kaj delam narobe? Vse je ok dokler ne dodam želatine? Hval in lp

  • midva says:

   Valerija,

   pazi, da se želatina popolnoma raztopi, raje počakaj malce dlje, ko jo topiš. Za vsak slučaj jo v maso primešaj kar vročo.

 11. Tania says:

  Zdravo,
  Ko torto oblijes s cokolado, kako uspe tako lepo jo obliti, da nic dol ne stece? Je kaksen trik? 🙂
  Hvala

 12. Vanja says:

  Pozdravljeni,
  zanima me kje dobim metino aromo? Pregledala sem že večino trgovin, vključno z Mercatorjem pa je nimajo nikjer….

 13. Tina says:

  Hey.tudi sama bi naredila tole torto,pa me zanima glede biskvita,a je normalno da pride cisto tekoce ko se vlije v pekac za pect?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.