Solata z ajdovo kašo in bučo
Ajde, buča!
Kdo pravi, da morajo biti solate dolgočasne? Tale te bo nasitila, za nameček pa s svojim izrazitim jesenskim okusom tudi narisala nasmešek na obraz!
V njej se skriva ajdova kaša, pečena hokaido buča in lešniki.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Recept
Sestavine:
200 g ajdove kaše Radi imamo domače
0,5 buče hokaido
100 g mlade špinače
1 rdeča čebula
100 g lešnikov
5 žlic bučnega olja Radi imamo domače
3 žlice jabolčnega kisa Radi imamo domače
sol
poper
rastlinsko olje
Postopek
Bučne kocke:
- Pečico segrejemo na 200 °C.
- Iz buče z žlico postrgamo laske in semena.
- Bučo narežemo na krhlje. Če nam uspe, jih olupimo z lupilcem za krompir, drugače pa z ostrim nožem.
- Krhlje narežemo na enakomerne kocke.
- Bučne kocke razporedimo po pekaču, prekritem s papirjem za peko in jih solimo ter popramo, nato pa še pošpricamo z rastlinskim oljem.
- Kocke pečemo 20-30 minut pri 200 °C, nato jih ohladimo.
Solata:
- Ajdovo kašo skuhamo po navodilih z embalaže, nato jo popolnoma ohladimo.
- Lešnike popražimo na ponvi in jih na grobo stremo.
- Čebulo sesekljamo na drobne kocke, špinačo pa stresemo na kupček in jo z nožem z 2-3 rezi na grobo narežemo.
- Čebulo in špinačo zmešamo z ohlajeno ajdovo kašo.
- Dodamo mešanico bučnega olja in jabolčnega kisa in znova premešamo.
- Solimo po okusu.
- Po vrhu razporedimo bučne kocke, stresemo pražene lešnike in pokapljamo z bučnim oljem.
Jesenski tek!