Sirove štručke
Puhaste štručke pod slastno streho
Sirove štručke spadajo med najbolj priročne prigrizke. Z nežno mehkim kruhom in pokrivalom iz stopljenega in zapečenega sira imaš praktično že pol sendviča. Dobre sirove štručke sicer ni potrebno polniti, saj je zadostna je že v solo izvedbi. Zraven srkneš še jogurt ali čokoladno mleko, pa je malica kot se šika!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Recept
Testo:
500 g bele pšenične moke
1 vrečka Dr. Oetker suhega kvasa
12 g soli
3 žlice olja
3 žlice sladkorja
320 ml mlačnega mleka
50 g masla sobne temperature
Za povrh:
150 g sira (midva sva uporabila ementalca, ki se super stopi in je odličnega okusa)
Postopek
Testo:
- V posodo kuhinjskega robota stresi vse sestavine za testo, razen zmehčanega masla.
- Mešaj in gneti 2 minuti, nato v testo postopoma zgneti zmehčano maslo.
- Vse skupaj gneti 10 minut.
- Posodo pokrij in jo pusti na sobni temperaturi, da testo vzhaja do dvojne prostornine – približno 1 uro.
Oblikovanje in peka:
- Pečico segrej na 180 ºC.
- Testo razdeli na 10 – 12 približno enako velikih delov.
- Vsak del oblikuj v kepo in jo razvaljaj v pravokotnik.
- Pravokotnik testa zvij v podolgovat zvitek.
- Dobljene štručke razporedi po pekaču, prekritim s papirjem za peko.
- Po sredini štručk z britvico ali zelo ostrim nožem zareži raven rez, ki sega 1-2 cm od robov.
- Štručke naj vzhajajo 30 minut, vmes se bodo razprle.
- Po štručkah posuj nariban sir.
- Štručke peci približno 20 minut pri 180 ºC.