Sacher rolada
Sacherolada
Ko se ti zalušta sočne čokoladne torte z marmelado, moraš običajno skočiti v kočijo in odpeketati vse do Dunaja. Tam namreč stoji hotel Sacher, ki se ponaša z legendarno torto.
Ker sva midva pogosto na tesnem s časom, sva na neprestanem lovu za časovno učinkovitimi recepti in tako je pri ubiranju bližnjice do Sacher torte nastala ta rolada.
Kadar želiva pripravi recepta ukrasti par minut, se lahko vedno zaneseva na najino odlično kombinirano parno pečico Bosch Serije 8 (HSG636ES1). Ta je non-stop naspidirana in se segreje v manj kot 8 minutah.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine za biskvit:
150 g sladkorja
6 jajc
200 g jedilne čokolade
150 g moke
150 g masla
marelična marmelada
Sestavine za preliv:
150 g jedilne čokolade
100 ml sladke smetane
Postopek:
Maslo in čokolado raztopi nad soparo do žametne zmesi. Jajca loči in rumenjake stepi s sladkorjem, beljake pa prebutaj v čvrst sneg.
Rumenjakom dodaj stopljeno čokolado in zraven stresi moko. Na koncu s spatulo nežno vmešaj še sneg iz beljakov.
V pekač iz pečice položi papir za peko in vlij maso. Pekač zarini v peke željno pečico, ki jo nažgeš na 180 ºC za 10-15 minut.
Počakaj minutko, da biskvit pride k sebi, nato po njemu na debelo namaži marelično marmelado in ga tesno zvij. Počakaj, da se rolada popolnoma ohladi na sobni temperaturi, nato pa le v hladilnik z njo.
Smetano zavri in prelij čez nalomljeno čokolado. Premešaj do homogeno čololadne zmesi, s katero premažeš rolado.
Dobljeno deblo odrolaj v hladilnik, kjer naj pridno čaka 2 uri.
Zdaj si verjetno ne moreš več pomagati, zato kar pograbi mačeto in si odsekaj en debel kos Sacher rolade. Ne pozabi na kepo stepene smetane!
Bogat biskvit in drzna marmelada se združita v simfonijo okusov, vredno dunajskega prestižnega hotela.
Sacher tek!
Odlična!!! Mi smo si jo naredili kar namesto torte ib se toplo pojedli… naslednjič upam da poskusimo se ograjeno varjanto. Smo pa nakazali s česnjevo marmelado in je bilo dobro, da “gate para”.😂 pravzaprav je to prva z rulada, ki je uspela.
Katja super! To pa je lepo slišat:)
He he he… 😆popravki: namazali, ohlajeno…
Samo preverjam -pekač iz pečice je mišljen prav tisti veliki kvadratni pekač, ki pride zraven s pečico? Da hitro te dni sprobamo recept…
Tako je, tisti pladenj, ki spada k pečici 🙂
LP, midva
Rolada je odlicna! 😁 Ampak mi vedno poci, pa ne vem razloga 🤔🙁
Katja,
biskvit moraš zviti, ko je še vroč, potem rolada ne bi smela počiti.
LP, Midva
Kaj dam lahko namesto moke (mora biti brez glutena) in da mi bo vseeno ratala, pa seveda ali v isti količini.
LP in hvala, Vesna
Vesna,
najbolje bo, da moko zamenjaš kar z brezglutensko moko, za količino pa preveri razmerje, ki je navedeno na embalaži.
LP, mIdva 🙂
Jaz sem jo ohladila minuto dve, namazala s segreto marelicno marmelado in takoj pričela zvijati, pa mi je počila. Ne vem, kaj sem naredila narobe.
Anita,
res ne veva, zakaj je do tega prišlo. Naslednjič poskusi zviti še malo prej.