Raffaello panna cotta z malinami
En kozarček na dan odpihne sladkosnednost stran
Ko v sladici združiš enostavno in ekspresno pripravo ter odličen okus po slavnih Raffaello kroglicah, potem veš, da gre za pravo stvar.
V teh kozarčkih se nežna panna cotta polnega okusa imenitno počuti pod živahnim malinovim prelivom.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Kotányi.
Recept za 4 kozarčke po 2dl
Panna cotta:
500 ml sladke smetane
100 ml mleka
2 zvrhani žlici Lino Lade kokos
1 zvrhana žlica nastrganega kokosa
1 vrečka Kotányi Agartina
Malinov preliv:
150 g zamrznjenih malin
1 zvrhana žlica sladkorja v prahu
Postopek
Panna cotta:
- V kozico zlij mleko in smetano, čmokni Lino Lado ter stresi kokos.
- Vse skupaj segrevaj do vrelišča, nato v kozico stresi še vrečko agartine.
- Zmes kuhaj 2 minuti, nato jo prelij v 4 prikupne kozarčke.
- Počakaj, da se panna cotta malce ohladi na sobni temperaturi, zatem kozarčke postavi v hladilnik za vsaj 3 ure.
Malinov preliv:
- V kozico stresi zamrznjene maline in sladkor v prahu, nato jo pristavi nad ogenj.
- Maline segrevaj, da se zmehčajo in jih s paličnim mešalnikom fino spasiraj.
Postrežba:
- Na panakoto zlij vroč ali ohlajen malinov preliv in se veselo zakoplji vanj.
Zivjo, zanima me koliko listov zelatine lahko uporabimo namesto Agartine?
Petra,
uporabiš lahko 5 listov želatine.