Cimetove roladice
Še tri noči do božiča! Imaš vsa darila?
Praznično obdobje prinaša obilo zabavnih filmov in oddaj. Valjanje po kavču ni kompatibilno z vsemi sladicami, na kar se pa cimetove roladice zaradi svoje priročnosti požvižgajo.
Rokovanje z malimi zrolančki je nadvse prijetno, kar pa ne seže niti do kolen njihovemu navdušujočemu prazničnemu okusu.
Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.
Za biskvit si prirolaj:
3 jajca
90 g moke
80 g rjavega sladkorja
1 rumov sladkor
0,5 žličke cimeta
noćeva konica pecilnega praška
V kremo spadata:
200 g mascarpone sirčka
sladkor po okusu
Za okrasitev si priskrbi še 50 g čokolade.
[adinserter block=”1″]
Jajca, sladkor in rumov sladkor vrzi v posodo in jih miksaj dobrih 5 minut, dokler ne popenijo.
V drugi posodi naj se na privat žurki zmešajo cimet, pecilni prašek in moka, ki se potem presejejo k jajčni zmesi.
Zmešano biskvitno maso vlij na pekač, pokrit s papirjem za peko, jo pokrij z drugim listom papirja za peko in za 5-7 minut postavi v pečico, segreto na 180 stopinj.
Sveže pečen biskvit namoči z malo mleka, a ne pretiravaj. Posveti se predvsem suhim robovom.
Mascarpone sirček sladkaj po okusu in ga enakomerno premaži po biskvitu. Biskvit po dolgem prereži na pol, potem pa še pravokotno na 5 enako debelih trakov.
Dobljene pravokotnike zvij v roladice.
Nad soparo raztopi nalomljeno čokolado in jo z dolgimi gibi pošpricaj po cimetovih zrolančkih.
Male sladke kanelončke lahko snedeš kar takoj!
Zdaj se lahko brez skrbi zrolaš na kavč in se polnih cimetovih ust smejiš Kevinovim prismojenostim v filmu Sam doma.
Zrolan tek!
pozdravljena,
zanima me, če je tu uporabljen pekač od pečice, zdi se mi, da je mase malo premalo ali pa se motim?
hvala za odgovor.
alenka
Zdravo Alenka!
Tako je, uporabila sva pekač od pečice. Mase pride ravno prav, jo je treba bolj na tenko razmazat. Lp, Midva:)