Prekonočni ovseni kosmiči z jabolki in cimetom
Pripravi danes, kar lahko poješ jutri
Prav nobenega izgovora nimaš, da se ne bi vsak tvoj dan pričel z bogatim, hranilnim in dobrim zajtrkom. Privoščiš si ga lahko tudi, če te takoj po skobacanju iz postelje čaka brezglavo letanje – v torbico/aktovko/žep vrzi kozarec prekonočnih ovsenih kosmičev z jabolki, chia semeni in celim kupom vrhunskih začimb Kotányi ter ga pomlati kar na poti.
En kozarec teh kosmičev te bo ekspresno postavil na noge in te zbrcal v nov dan.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
100 g ovsenih kosmičev
250 ml mleka
1 naribano jabolko
2 žlici medu
2 žlici chia semen
½ žličke cimeta Kotányi
¼ žličke mletega ingverja Kotányi
1 ščepec mletih klinčkov Kotányi
1 granatno jabolko
Recept je nastal v sodelovanju s Kotányi Slovenija.
Postopek
- Jabolko olupi, ga naribaj ter zmešaj z ovsenimi kosmiči, medom, chia semeni in celim kupom Začimbe Kotányi, ki poskrbijo, da se dobri kosmiči postanejo okusni za prste polizat :).
- Naštete sestavine zalij z mlekom in dobro premešaj.
- Dobljeno kašo vlij v kozarce s pokrovom in jih vrzi v hladilnik. Tam naj seveda čakajo preko noči.
- Prihodnje jutro pograbi kosmiče, na njih stresi semena granatnega jabolka in veselo spokaj v nov uspešen dan!
Kosmičast tek!
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!