Poširana jajca iz mikrovalovne pečice
‘Maš jajca?
Najlepše možno jutro zagotovo vključuje poširana jajčka, ki veselo ždijo na skladovnici iz opečenega kruhka, zrnatega sira in dimljenega lososa.
Misel na kremen rumenjak, ki se kot v počasnem posnetku razlije po naštetih plasteh, te katapultira iz postelje v kuhinjo.
A glej ga, zlomka – zadnje čase so stavke nadvse v modi in očitno so se jim pridružili tudi kuhinjski aparati, saj šporget na polno štrajka.
V takem primeru lahko zlezeš nazaj pod odejo in se užaljeno kujaš cel dan, lahko pa si poširančke pripraviš kar v mikrovalovni pečici.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Sestavine:
voda
1 žlica kisa
1 ščepec soli
jajca
Zajtrk zaokružuje:
1 rezina toast kruha
1 žlica zrnatega (cottage) sira
1-2 rezini dimljenega lososa
sol
poper
drobnjak
[adinserter block=”1″]
Postopek:
Pograbi skledo za kosmiče in vanjo vlij vodo in kis ter frcni ščepec soli.
Jajce ubij v kavno skodelico in ga nežno zvrni v sredino pripravljene kopeli. Če je potrebno, dolij toliko vode, da je jajce v celoti potunkano. Vode mora biti ravno toliko, da se jajce skrije pod gladino.
Skledo postavi v mikrovalovno pečico in jo pokrij s krožnikom. Poširanje traja 1 minuto in 15 sekund pri polni moči mikrovalovke. Najina ima za 900 W mišic, kar pa se lahko razlikuje od ostalih, zato predlagava, da naj bo prvi jajček preizkusni zajček. Nadaljno kuho prilagodi ugotovitvam.
Poširano jajce je treba nekam posaditi, zato najprej popeci toast in nanj nanesi 1 žlico zrnatega sira. Sledi rezina omamnega dimljenega lososa, na katerega pa že spada naš poširanec. Posuj ga s soljo, poprom in drobnjakom.
Preden zarežeš v jajce in sprožiš slasten slap, ponosno potrepljaj mikrovalovno pečico, kuhalni plošči pa nameni pomenljiv pogled.
Poširan tek!