Pomarančna torta z belo čokolado

You may also like...

33 Responses

  1. Vid says:

    Made my day! Katere piskote sta uporabila?

  2. Sanja says:

    Koliko časa rabi krema in pomarančna plast, da se strdi tako kot mora? Koliko casa bi naj bilo v hladilniku?

  3. BOJANA says:

    Pozdravljena,
    to torto bi želela speči v obliki srca. Doma imam model, kupljen v Hoferju, ki omogoča 5 velikosti torte v obliki srca. Na embalaži ne piše premerov, zato me zanima kje/na katerem delu modela, bi morala izmeriti model, da bi brez pretvorbe lahko uporabila ta recept. Ali pa če imate kakšno idejo kaj oz. kako naj naredim? Za odgovor se zahvaljujem. Lep dan, Bojana

  4. Patricija says:

    Pozdravljena.
    Mene pa zanima, ali se ne bo (tista druga polovica) kreme iz bele čokolade, vmes ko čakam, da se strdita, tako prva plast le te in pomarančna plast, strdila. Se ne bo naredila skorja? Ne bi raje delala vsako posebej?
    Hvala za odgovor, preprosto ODLIČNA STA!

  5. Snežana says:

    Po dolgem času res fenomenalna torta, okus božanski-sladko, kisli.. Lahko samo priporočam. Njami… Kar bom rekla je klisejasto, ampak res jo je prehitro zmanjkalo. Mislim da bo večkrat na našem jedilniku ampak v večji verziji… Hvala za recept, Snezana

  6. Barbara says:

    Mene pa zanima, koliko je visoka ta torta. Imam namreč obod visok 7 cm. Bo dovolj?

  7. Marjeta says:

    Že v drugo delam, okusna torta ma zakaj se mi ne strdi pomarančna plast?? Delam vse po navodilu, kje falim? 🤦😏

    • midva says:

      Marjeta,

      katero želatino pa si uporabila?

      • Marjeta says:

        Želatina v listih, Dr. Oetker, enkrat prej pa v prahu. Sej čez noč se mi potem strdi, ampak ko vsujem zadnjo kremo po 30 minutah v hladilniku še ni to to, se mi prelije. Verjetno moram več časa pustit v hladilniku, ha?

  8. Samanta says:

    Katero temno čokolado uporabita za po vrhu? Ne bi rada da preveč zagreni zgornjo plast, saj bi potem preveč prevladoval okus po temni čokoladi 🙂

  9. Naty says:

    Pozdravljeni,
    mene pa zanima, ali moram pretvoriti sestavine za pekač s premerom 22 cm in obodom 6,5 cm. Acetatne folije, da bi ga povišala, žal nimam in je do sobote tudi ne morem kupiti. Rada bi spekla to torto za sinov rojstni dan.
    Drugo vprašanje pa je, če lahko sladkor med piškoti izpustim, ker so že piškoti dovolj sladki in imamo raje manj sladke torte.
    Ali mora biti temna čokolada jedilna ali je lahko “navadna” npr. 50 % ali 70 %?
    Ali ste okrasili torto s smetano z dodatkom kakava?
    Najlepša hvala in se opravičujem za toliko vprašanj.

    • midva says:

      Naty,

      Kar uporabi enake količine za 22 cm, bo ravno prav.
      Lahko izpustiš sladkor.
      Brez težav lahko uporabiš navadno jedilno čokolado.
      Okrašena je s stepeno smetano, v kateri sva raztopila čokolado in jo shladila.

      Veselo peko!

  10. Ines Lutar says:

    Pozdravljeni,
    Ta vikend, ki je sedaj za nami sem naredila to božansko torto. Res je odlična….
    Hvala vam za recepte in ideje…
    Lep pozdrav iz Prekmurja.

    Ines

  11. vanja says:

    Pozdravljeni!

    Zanima me , za katero velikost pekača je recept.

    lp

  12. Katja says:

    Pozdravljena!
    Zanima me katero belo čokolado uporabljata?
    Hvala za odgovor.
    P.S. Imata pa same recepte za prste obliznit😊.
    Lp, Katja

  13. Renata says:

    Pozdravljena,
    mene pa zanima kako naredita čokoladno kremo, katero potem nabrizgata po torti za okras…hvala

    • midva says:

      Renata,
      pripraviva klasičen čokoladni ganache – čokolado raztopiva v smetani v razmerju 1:1 (100 ml smetane in 100 g čokolade). Zmes dobro ohladiva v hladilniku, nato jo stepeva in nabrizgava.

  14. Natasa says:

    Hvala za fantastičen recept!
    Delala sem skoraj čisto po navodilih in je torta izpadla enkratno. V podlago sem dodala dve žlici ruma, na vrh pa kandirane pomarančne lupine. Super mi je, da ni presladka!
    V kremo sem dala belo lindt čokolado.
    Torta je izpadla tako super, da jo vsi družinski člani hočejo za rojstni dan…

    Me pa samo zanima, če bi lahko drugič izpustila Gustin in morda dodala več želatine? Koliko bi bilo dovolj? Najlepša hvala za odgovor.

    • midva says:

      Zdravo Nataša.

      Naju veseli da je uspela. Ne bi priporočala da se gustin izpusti saj bo potem tekstura kreme čisto drugačna.

  1. June 7, 2021

    […] Vsi podatki so citirani iz: Pomarančna torta z belo čokolado – Midva Kuhava […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.