Polenta z dimljenim lososom in kaviarjem
Enostavno imenitno
Polenta je odličen kandidat za slavnostne prigrizke, saj jo lahko oblikujemo po mili volji, dobro pa se poda k vsem vrstam nadevov.
V tej različici krogci iz polente s peteršiljem predstavljajo podlago dekadenti kombinaciji kremnega sira s hrenom, dimljenega lososa in kaviarja.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept
Polenta:
150 g instant polente
1 žlica oljčnega olja
500 ml vode
1 žlica sesekljanega peteršilja
0,5 žličke soli
Krema:
125 g kremnega sira
1 žlička hrena
Za povrh:
100 g dimljenega lososa
kaviar
Postopek
Polenta:
- V kozici zavremo vodo in vanjo stresemo sol in vlijemo oljčno olje.
- Dodamo instant polento, nato z metlico nad ognjem mešamo nekaj minut, da se polenta zgosti.
- Na koncu v polento vmešamo sesekljan peteršilj.
- Manjši pekač z ravnim dnom namastimo z oljčnim oljem in vanj stresemo polento.
- Pokrijemo jo s papirjem za peko, nato pa z desko ali drugim pekačem potisnemo navzdol, da jo potlačimo in poravnamo.
- Polento hladimo v hladilniku kako uro, da se strdi.
Postrežba:
- Iz polente z modelčkom za piškote izrežemo krogce.
- Kremni sir zmešamo s hrenom in ga z dresirno vrečko nanesemo na polentine krogce.
- Na kremni sir postavimo natrganega dimljenega lososa, na vrh pa nadevamo malo kaviarja.