Ploski kruh z zelišči (flatbread)
Ploščatega kruha se največ poje
Eni prisegajo na okrogle hlebce, drugi motovilijo s francoskimi štrucami. Nekateri najraje zagrizejo v žemlje, spet drugim pa brez mlečnega kruha ni živeti. Vse naštete amaterje gladko ignoriraj in raje ugrizni v topel in aromatičen ploski kruh z zelišči.
Na srečo te izvrstne kruhaste palačinke potrebujejo le malo časa, z uporabo nenadkriljivega univerzalnega kuhinjskega aparata Bosch OptiMUM pa se ti tudi premakniti skoraj ni potrebno. Odkar se simpatični aparatek bohoti na najinem pultu, je le on zadolžen za masiranje kruhovega testa.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
V sploščene kruhke spada:
420 g moke
1 vrečka suhega kvasa
280 ml tople vode
2 žlici oljčnega olja
1 žlička soli
1 žlička timijana
1 žlička česna v prahu
3 ščepci suhega rožmarina
Vse sestavine vrzi vkup in jih gneti 6 minut. Naredi si uslugo in to delo prepusti profesionalcem, kot je Bosch OptiMUM!
Testo oblikuj v kepo in jo za 1 uro pokrito postavi na toplo, da vzhaja.
Ko je lakota prehuda, od testa odtrgaj približno 100 gramsko kepo in jo oblikuj v frizbi. Vrzi ga na srednje vročo ponev, v katero prej špricneš malo oljčnega olja, in ga pokrij s pokrovko. Po dveh minutah pokrovko odstrani, ploščateža pa obrni, da se še na drugi strani na hitro zapeče.
Midva predlagava, da se v palačinkast kruh zapodiš, ko je še vroč.
Odlično se odreže z oljčnim oljem, zrnatim sirom (cottage cheese), humusom ali kakšnim drugim namazom.
Sploščeni tek!