Pita kruh s piščančjimi trakovi
Kdor se napihuje, piščanca faše
V iskanju najbolj sočnih piščančjih prsi sva poskusila že marsikaj. Tokrat sva tanke rezine najprej počasi namakala v jogurtovi marinadi s Kotanyi Žar barbecue začimbno mešanico, nato pa v kruti pečici s pomočjo žar funkcije izvedla kratko šok terapijo.
Takole nežen piščanček se v družbi česnove jogurtove omake in najljubših zelenjavnih prijateljev odlično znajde v sveže pečenem pita kruhu.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Marinada:
500 g piščančjih prsi
170 g grškega jogurta
sok pol limone
2 žlički Kotányi Žar barbecue začimbne mešanice
8 žlic oljčnega olja
Napihnjen kruh vsebuje:
350 g bele pšenične moke
70 g polnozrnate moke
1 vrečka suhega kvasa
280 ml tople vode
2 žlici oljčnega olja
1 žlička soli
Česnova jogurtova omaka:
1 navaden jogurt
2 stroka česna
sol
Postopek
Mehčanje piščeta:
- Najprej se loti piščanca. Prsi kar cele za 2 uri postavi v zamrzovalnik, da jih kap. Z ostrim nožem jih nato nareži na približno 0,3 mm debele rezine.
- Sestavine za marinado zmešaj v posodi, nakar v dobljeno zmešnjavo potunkaš piščančje trakove. Za izjemen okus poskrbi domišljena začimbna mešanica Kotanyi Žar barbecue.
- Vse skupaj dobro zmešaj, pokrij in za 1 uro skrij v hladilnik.
Kruhaste zračne blazine:
- Vse sestavine vrzi vkup in jih gneti 6 minut. Dobljeno testo oblikuj v kepo, ki jo za 1 uro pokrito postaviš na toplo, da vzhaja.
- Od testa odtrgaj 100-gramsko kepo in jo razvaljaj na tanek frizbi. Ponavljaj, dokler ne porabiš celega testa.
- Pečico razkuri na 200 ºC, nato pa vanjo zarini pekač, poln sploščenega testa.
- Po 5-6 minutah se bodo kruhki napihnili v airbage – odreši jih pečice in postavi na stran, da se ohladijo.
- Piščančje trakove razporedi po rešetki iz pečice.
- Pečico prepričaj, da vklopi žar funkcijo. Ko se dodobra segreje, vanjo postavi rešetko s piščancem in nestrpno postopaj pičle 3 minute.
Česnova jogurtova omaka:
- Česen na drobno nasekljaj in ga zmešaj z jogurtom in ščepcem soli. To je to.
Napihnjene kruhke prepolovi in vanje natlači nežne piščančje trakove in poljubne dodatke. Midva sva uporabila zeleno solato in paradižnik. Tako gužvanje lahko hitro pripelje do vroče krvi, zato jih ohladi z lahko jogurtovo omako.
Nikar ne čakaj, da se vse skupaj žalostno ohladi, temveč veselo zagrizi na polna usta. Poskusi se ustaviti še pred tretjim žepkom.
Sočni tek!
Tole smo danes preizkusili na pikniku in je ena a s črtico 🙂
Izgleda odlicno!! Naredim ob prvi priloznosti. Hvala za recept!