Pita brez peke z vanilijevim pudingom in belo čokolado
A se ti lušta pite, pa nimaš časa?
Pri sladicah načelo “manj je več” redko zabije žebljico na glavico, saj se marsikater desert kljub odličnemu okusu in izgledu utaplja v količini sestavin, v kompleksnosti postopkov ter v dolgotrajni pripravi.
Ta pita je prijetno nasprotje zahtevnim receptom, kjer se pri vsakem koraku lahko kaj zalomi. Potrebuješ le pet sestavin ter pekač, kozico, mikser in hladilnik. Aja, pa ekstremno malo časa – 15 minut, če si bolj počasne sorte.
Ključna bližnjica pa je Dr. Oetker Galetta, s katero v minutki pripraviš puding za kremo – kar brez kuhe.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
36 OREO piškotov (396 g)
90 g masla
800 ml mleka
2 vrečki Dr. Oetker Galetta vanilija
200 g bele čokolade
sveže jagodičevje
Potrebuješ še pekač za pito s premerom 28 cm. Če ga ne poseduješ, lahko uporabiš enako velik pekač s snemljivim obodom.
Postopek
Podlaga:
- Natančno 36 OREO piškotov nameči v sekljalnik in jih fino zmelji.
- 90 g masla stopi v mikrovalovni pečici in ga primešaj k mletim piškotom.
- Piškotno zmes pritisni ob dno pekača
- Zmes stresi na pekač in jo z dlanmi razporedi po celotnem dnu.
- Pri robu mora biti piškotna podlaga dvignjena, da drži kremo – rob mora segati približno 3-4 cm visoko.
- Dno poravnaj in potlači – lahko si pomagaš z namensko lopatko ali pa z žlico.
- Pekač postavi v hladilnik.
Krema:
- Medtem, ko se podlaga hladi, nad nizek ogenj postavi kozico in v njej raztopi 200 g bele čokolade.
- Obe vrečki galette zmešaj z 800 ml mleka, nato pa miksaj 1 minuto z električnim mešalnikom.
- Električno primešaj še stopljeno belo čokolado.
- Dobljeno kremo zlij na piškotno dno.
- Pito postavi v hladilnik za vsaj 2 uri.
Postrežba:
- Pred postrežbo pito bogato olepotiči s poljubnim sadjem – najraje z jagodičevjem.