Piščančji ražnjiči z arašidovo pomako in azijsko zelenjavo
Napičena perjad se namaka v oreščkih
Med požrešnim pohodom po Berlinu sva naletela na vietnamsko restavracijo, kjer je med že tako odlično ponudbo izstopala bombastična predjed – piščančja nabodala z arašidovo pomako. Svojim brbončicam privošči razvajanje v azijskih toplicah, zato odskakljaj v kuhinjo in poleg piščančjih ražnjičev popraži še azijsko zelenjavo s črnim sezamom.
Azijska zelenjavna zmešnjava pod svojim okriljem skriva:
2 korenčka
1 por
1 brokoli
2 pesti fižolovih kalčkov
1 bučko
2 žlici črnega sezama
2 žlici sojine omake
2 žlici sezamovega ali rastlinskega olja
sol
Ražnjiče sestavi iz
500 piščančjih prsi
5-6 paličic za ražnjiče
soli
Bogata arašidova pomaka zapeljivo ponuja:
2 žlici neslanega arašidovega masla
1 pest neslanih arašidov
pol konzerve kokosovega mleka
ingver v prahu
sol
Najprvo izdelaj ražnjiče – meso nareži na enakomerne kose in ga nežno natakni na paličke za ražnjiče. Posoli ga.
Takoj zatem se loti slastne zelenjave. Korenček in bučko nareži na palčke, por na kolobarje, brokoli pa razkosaj kar tako. Vok pristavi na visok ogenj in vlij olje, na kateremu najprej popražiš korenček, nato pa dodaj še por, brokoli in bučko. Vlij sojino omako in vrzi ščepec ali dva soli ter vsake toliko pomešaj. Tik preden je zelenjava dokončno prepražena, vanjo frcni še pest kalčkov.
V ločeni ponvi pripravi male pikice na i živahni zelenjavi – črni sezam. Potem, ko ga na hitro prepražiš, ga spretno stresi čez zelenjavo in pomešaj.
Pozabi na zelenjavo in pozornost preusmeri na polno in kremno arašidovo pomako. Za teksturni kontrast najprej grobo zmelji pest arašidov.
V kozico pljuskni polovico konzerve kokosovega mleka, katerega razveseliš z dvema žlicama arašidovega masla. Družbo dopolni s ščepcem soli in pol žličke ingverja v prahu. Kuhaj, dokler se ne zgosti, nakar vsuješ še mlete arašide.
Od slastnih vonjav zelenjave in pomake zdaj piščanec že vzhičeno čivka. Segrej ponev in v njej na malce olja popeči simpatične ražnjiče. Ne pretiravaj s peko, drugače se bodo sočni koščki prs prelevili v žalostne izsušene kocke.
Tako, piščanček je perfektno pečen, zato ga ponosno postavi na velik krožnik.
Na eno stran ražnjičev stresi pisano zelenjavo, …
… na drugo pa čmokni bogato arašidovo pomako!
Zberi nadebudne požrešneže in skupaj z njimi pomlati to odlično jed!
Pozdravljeni,
zanima me, koliko piščančjih prsi je v misli za ta recept?
Lp.
Pozdravljena,
recept je za 400-500 g piščančjih prsi.
LP, Midva