Piščančji ragu s kremno polento
Za vse kremplje polizat!
Da se da za manj kot 10 eur pripraviti imenitno večerjo za vsaj 4 lačne, dokazuje tale bogat in sočen piščančji ragu, ki se je spajdašil z nežno kremno polento.
V Sparu sva za malce manj kot za desetaka kupila vse potrebne sestavine, razen soli. Ko okusiš polno žlico raguja in s sirom polno polento, je jasno, da sva šparala le pri nakupu, ne pri okusih.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je SPAR.
Recept za 4 osebe
Piščančji ragu:
800 g mariniranih piščančjih stegen
1 žlica sesekljanih sušenih paradižnikov
1 rdeča čebula
400 g paradižnikovih koščkov
pol kokošje kocke
3 vejice peteršilja
sok pol limone
Kremna polenta:
1 skodelica instant polente
4 skodelice vode
100 g sira cheddar
sol
Postopek
Piščančji ragu:
- V hladno ognjevarno posodo vlij 2 žlici olja od sušenih paradižnikov.
- V posodo položi piščančja stegna, obrnjena s kožo navzdol.
- Ogenj povečaj, nato meso peci, da se zlatorjavo zapeče.
- Kose mesa obrni in ga na hitro popeci še na drugi strani.
- Stegna prenesi na krožnik, v posodo pa stresi na kocke narezano rdečo čebulo.
- Na srednjem ognju jo praži 5 minut, nato dodaj žlico sesekljanih sušenih paradižnikov.
- Praži še tri minute.
- V posodo stresi paradižnikove koščke in dodaj 250 ml vode.
- Dodaj še polovico piščančje kocke, nato omako dobro premešaj in zavri.
- V omako vrni piščančja stegna, nato posodo pokrij in jo postavi v pečico, segreto na 170 ºC.
- Ragu kuhaj eno uro, nato preveri, ali se meso zlahka loči od kosti. V nasprotnem primeru kuho podaljšaj za 10-20 minut.
- Iz mesa poberi kosti, po želji pa odstrani tudi hrustanec in kožo.
- Meso na grobo natrgaj z dvemi vilicami.
- Dodaj sok pol limone in sesekljan peteršilj ter pomešaj.
Kremna polenta:
- V kozico vlij 4 skodelice vode in jo dobro posoli.
- Vodo zavri, vanjo pa stresi skodelico polente.
- Polento kuhaj 3 minute, medtem pa jo redno mešaj z metlico.
- Ko je polenta kuhana, kozico odstavi, vanjo pa vmešaj nastrgan cheddar.