Pire krompir z maskarpone sirom
Bolj kremno ne gre
Slastno pečenko imaš, božansko omako prav tako. Sveto trojico mora zaključiti odlična priloga, ki se lahko brez sramu postavi ob bok omenjenim poslasticam.
Pire krompir je klasika, ki jo vsi ljubitelji hrane nenehno obračamo na glavo v lovu za perfektno teksturo, pri tem pa si vedno pomagamo z mlečnimi izdelki, kot so maslo, smetana in mleko. Zakaj ne bi že na začetku posegli po mlečni komponenti, ki je že sama po sebi slavno kremna – maskarponeju?
Ideja se je izkazala za uspešnico, saj je pire krompir z maskarpone sirom najin najbolj puhast in kremen pire, obenem pa odličnega okusa. Obenem pa sva v pripravo vtaknila še eno dobrodošlo bližnjico v obliki uporabe ročnega mešalnika. Ta poskrbi za ekspresno pripravo in svilnato nežno teksturo.
Takle kremen pire krompir se odlično prileže pečenki z dobro omako, kot je tale Svinjska pečenka, polnjena s slanino, jabolki in orehi.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Sestavine:
1,2 kg krompirja
250 g maskarpone sira
1 žlička soli
40 g masla
mleko po potrebi
Postopek
Priprava:
- Krompir olupimo, narežemo na drobne kocke in skuhamo do mehkega.
- Še vročega stresemo v cedilo in pustimo pri miru, da odvečna voda izpari.
- Stresemo ga nazaj v posodo in dodamo maslo, sol in maskarpone, nato pa zmešamo z električnim ročnim mešalnikom z običajnimi metlicami.
- Po želji ali potrebi dodamo še malo toplega mleka.
- Tako pripravljen pire je že tako kremen, za res svilnato teksturo brez koščkov krompirja, pa ga še dodatno pretlačimo skozi fino cedilo.
- Pire lahko postrežemo kar takega, ali pa ga nabrizgamo v posodice, po vrhu posujemo nariban parmezan in na visoki temperaturi zapečemo v pečici, da se sir stopi.
1 Response
[…] Poleg pečenke se izvrstno poda najbolj kremen pire krompir z maskarpone sirom. […]