Pijana nevesta z malinami
Za poročit dobra
Ja, rado se zgodi, da tudi nevesta pogleda pregloboko v pekač, še posebej, če se v njemu nahaja nežna vanilijeva krema s svežimi malinami, pod katero kraljuje do roba namočen biskvit.
Kljub imenu ti tale klasična sladica ne bo prinesla mačka, le željo po novi rezini.
Da se bo ta nevesta konkretno nasekala dobrega okusa, posezi po Dr. Oetker pripomočkih za peko 🙂
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept
Sestavine:
3 jajca
2 vrečki Dr. Oetker vanilijevega sladkorja
150 g sladkorja
150 g bele pšenične moke
25 g Dr. Oetker kakava za kolače
70 ml mleka
70 ml rastlinskega olja
1 vrečka Dr. Oetker pecilnega praška
Za namočiti:
300 ml mleka
6 žlic sladkorja
7 žlic ruma
Krema:
2 vrečki Dr. Oetker Galetta vanilija
750 ml mleka
1 vrečka Dr. Oetker želatine fix
200 g svežih malin
Za povrh:
150 ml sladke smetane za stepanje
Navedene sestavine so namenjene pekaču z merami 20×35 cm.
Postopek
Biskvit:
- Pečico segrej na 180 ºC.
- 3 jajca, 150 g sladkorja in 2 vrečki vanilijevega sladkorja penasto stepi.
- Dodaj 70 ml mleka in 70 ml olja.
- V drugi posodi zmešaj 150 g moke, 25 g kakava in 1 vrečko pecilnega praška.
- Suhe sestavine primešaj k mokrim sestavinam.
- Na dno pravokotnega pekača z merami približno 20×35 cm položi papir za peko.
- V pekač vlij biskvitno maso in jo poravnaj.
- Biskvit peci 20-30 minut pri 180 ºC. Da je res pečen, preveri z zobotrebcem – ta mora po vbodu v sredino biskvita ostati suh.
Za namočiti:
- V kozici segrej 300 ml mleka, 7 žlic ruma in 6 žlic sladkorja.
- Sladko zmes enakomerno prelij po še toplem biskvitu.
Krema:
- 2 vrečki vanilijeve galette in 1 vrečko želatine fix stresi v 750 ml hladnega mleka in vse skupaj električno konkretno mešaj 1 minuto.
- Dobljeno zmes prelij čez namočen biskvit.
- Po vrhu posuj 150 g svežih malin in jih potisni v kremo.
- Kremo po vrhu poravnaj s spatulo.
- Pekač postavi v hladilnik za vsaj 2 uri.
Postrežba:
- Ob notranjem robu pekača se zapelji z nožem, da se bo nevesta lažje poslovila od njega.
- Pijano nevesto nareži na enako velike kocke.
- 150 ml sladke smetane prebutaj v stepeno smetano in jo nabrizgaj po kockah.
Živjo, danes se bom lotila pijane neveste z malinami, ker doma nimam Galetta vanilije bom uporabila vanilijev puding.. Zanima me, kdaj dodam želatino fix (pred segrevanjem mleka ali v ohlajen puding)? Ali lahko namesto želatine fix uporabim želatino v lističih, ki sem jo bolj vajena in koliko je rabim?
Najlepša hvala za odgovore. Vajini recepti so top!
Petra,
če uporabiš navaden puding namesto gallete, ne potrebuješ želatine 😉
Zanima me če lahko namesto svežin malin uporabim zamrznjene?
Zdravo:) se bojiva da bodo maline prevč vode izpustile. Bolje da uporabite sveže:)