Blazinice z Lino lado in marmelado
Priročni povštrčki
Na piknikih se najbolje odrežejo posladki, ki jih lahko nosiš s seboj od ene gruče prijateljev do druge.
Te blazinice služijo ravno temu namenu – da veselo kramljaš s polnimi usti hrustljavega listnatega testa in odlične kombinacije bele Lino lade in marmelade.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Sestavine:
1 zavitek listnatega testa
bela Lino lada
poljubna marmelada (midva sva uporabila malinovo)
1 jajce
sladkor v prahu
Postopek
Priprava:
- Pečico segrejemo na 200 ºC.
- Testo razgrnemo in razdelimo na 18 kvadratkov.
- Robove vsakega kvadratka premažemo z razžvrkljanim jajcem.
- Na sredino vsakega kvadratka nanesemo po pol žličke Lino lade in marmelade.
- Kvadratek prepognemo v trikotnik, robova pa stisnemo skupaj z vilico.
- Po vrhu blazinice zarežemo tri vzporedne reze.
- Žepke razporedimo po pekaču, prekritim s peki papirjem.
- Pečemo jih 10-15 minut.