Pečena jogurtova torta
Simpl kot jogurt
Zaprmej, kakšna je pa to torta, če pod kremo nima biskvita ali piškotnega dna? Kakšna le, sočna, bogata, rahla in nadvse sveža.
Za pečeno jogurtovo torto le nameči vse sestavine vkup in jih speci v tortnem pekaču. Dobljeno tortico pa le okičaj s kupom jagodičevja.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Recept
Torta:
4 jajca
200 g sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker vanilin sladkorja
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
650 g grškega jogurta
3 žlice Dr. Oetker Gustina
Sadje:
Sveže jagodičevje
Dr. Oetker Sladki prah
Te količine so namenjene torti s premerom 20 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
Postopek
Torta:
- V posodi električno zmešaj jajca, sladkor, vanilin sladkor in vanilijevo pasto.
- Dodaj grški jogurt, premešaj, nato vmešaj še gustin.
- Na dno in ob steno tortnega pekača s premerom 20 cm namesti papir za peko.
- Tortno zmes vlij v pripravljen model.
- Torto peci 45–50 minut pri 175 ºC.
- Po peki naj se ohladi na sobni temperaturi, nato jo spokaj v hladilnik za vsaj 6 ur.
Okrasitev:
- Po torti razporedi oprano in osušeno jagodičevje in potresi sladki prah.