Nizkohidratna granola
Prepovedano basanje s pestmi!
Tisti jogurt za zajtrk gre v solo izvedbi kar malce težko po grlu. Ko bi le bilo možno vanj kaj stlačiti in ga konkretno oplemenititi.
Nikar se ne sekiraj, kajti od zdaj naprej se bo tvoj jutranji jogurt bohotil s slastno in hrustljavo granolo, ki ima nizko vsebnost ogljikovih hidratov!
Za polno zgranoliran kozarec si priskrbi:
200 g poljubnih oreščkov
pest lanenih semen
pest sezamovih semen
pest sončničnih semen
pest kokosovih kosmičev
20 g kokosovega masla
2 pesti kapljic temne Cavalier čokolade s stevio
50 g ilofiliziranih malin
2 zvrhani žlici naravnega sladila v prahu SugarSweet Soft (ali sladkorja v prahu)
cimet v prahu
Vse željene oreščke vrzi vkup in jih divje nasekljaj. Majhne nasekljančke prelij s stopljenim maslom ter zasuj z vsemi semeni in kokosovimi kosmiči. Posuj s SugarSweet Soft (ali sladkorjem v prahu) in dobro premešaj.
Po pekaču enakomerno razporedi granolo, jo malce posuj s cimetom in pekač zarini v pečico, razkurjeno na 180 stopinj. Po 10- 15 minutah peke, granolo dobro ohladi ter jo razdrobi in zmešaj s čokoladnimi kapljicami in ilofiliziranimi malinami.
Tako, v izjemno kratkem času ti je uspelo ustvariti izvrstno granolo, ki se odlično vštuli v zajtrke, osnovane na jogurtu ali mleku.
Veselo hrustanje pa je še bolj sladko, saj ne vsebuje skoraj nič ogljikovih hidratov! Da bo hrustljava grmada ostala sveža, jo lahko v neprodušnem kozarcu ali drugi posodi hraniš dlje časa.
Dober jutranji tek!
Zivjo! Kje pa se dobi te maline?
Živjo Nuša!
Dobi se jih v večjih Mercator centrih. Lp, Midva:)
Tale granola je bombasticna! Hvala za recept! Btw, tudi ostali recepti so odlicni!
Spomenka, hvala❤️
Lp, Midva:)
lahko tudi kokosovo olje?
Zdravo Helena!
Lahko!