Mlečni kifeljčki kot iz pekarne
Pazi, kifeljci!
A je sploh kaj bolj omamnega od vonja po sveže pečenih kifeljčkih, ki se vije iz lokalne pekarne? Ja! Vonj po kifeljčkih, ki se vije iz tvoje lastne pečice. S tem receptom lahko ustvariš najmehkejše in najbolj slastne kifeljčke, ki pa bodo žal na tvoja vrata zbobnali celo sosesko.
Speci jih na lastno odgovornost!
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik oglasa: Dr. Oetker d.o.o.
Recept
Testo:
500 g bele pšenične moke
pol kocke Dr. Oetker svežega kvasa
7 g soli
2 žlici sladkorja
350 ml toplega mleka
Premaz:
olje
Postopek
Kvasec:
- V toplo mleko vmešaj sladkor in nadrobljen kvas ter ga pusti na toplem kakšnih 10 minut, da pretežno popeni.
Testo:
- V večjo posodo stresi moko in sol, na sredini naredi jamico in vanjo vlij vzhajan kvasec.
- Sestavine dobro premešaj in jih zgneti v gladko in prožno testo.
- Gnetenje traja nekje 10 minut, delo pa najbolje opravi kuhinjski robot.
- Posodo s kepo testa pokrij in jo pusti na toplem, da se prostornina testa podvoji – približno 1 uro.
Oblikovanje in peka:
- Testo razdeli na 12 enako velikih delov.
- Vsak del oblikuj v kroglico
- Kroglice na pultu pokrij s folijo in pusti vzhajati 15 minut.
- Kroglico razvaljaj v podolgovato krpico z zaobljenima koncema.
- Krpico testa zvij v cigaro, ki jo zaključiš s “špico”.
- Robova malce uvihaj navznoter, da nastane prikupen kifeljček.
- Razporedi jih po pekaču s peki papirjem, nato jih premaži z oljem.
- Pokrij jih in pusti vzhajati še 15 minut.
- Peci jih 15–20 minut pri 200 ºC.
- Takoj po peki kifeljčke premaži z oljem.