Mini črne ocvrte mocarele
Le dva tedna sta še do obdarovanja! Imaš že vsa darila?
Ker mora Božiček v enem samem dnevu povandrati po celem svetu, je ključnega pomena, da je njegovo prevozno sredstvo brezhibno.
Tega se hohotavi radodarnež še kako dobro zaveda, zato pri pripravi svoje 36-kopitne vprege nič ne špara. Vsaj en teden pred odhodom vse jelenčke spoka v spa, kjer so podvrženi masažam, urejanju kopit, namakanju v fačuziju in poliranju rogov.
Ravno tako pomembno kot njihova psihofizična priprava pa je gorivo, ki ga uporablja na predbožično noč. To so mini črne kroglice, od zunaj odete v hrustljav oklep iz črnih drobtin, v sredini pa se nahaja tekoče jedro iz mocarele.
Če se ti še poha, poseži po teh pohanih receptih:
– ocvrt brie z brusnično pomako
– najboljši piščančji zrezek po dunajsko
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Recept
Mocarele:
20 mini mocarel
1 črna bombetka
3 žlice moke
2 jajci
1 žlička česna v prahu
olje za cvrtje
Pomaka:
2 žlici kečapa
2 žlici majoneze
Postopek
Črne drobtine:
- Črno bombetko raztrgaj na majhne koščke, jo razporedi po pladnju in pusti, da se posuši.
- Če te daje praznična preganjavica, lahko postopek pospešiš tako, da pladenj za približno 1 uro zapreš v pečico, segreto na 60 °C.
- Posušen kruh zmelji v multipraktiku, sekljalniku ali mlinčku, da dobiš črne drobtine.
Paniranje:
- Mocarela kroglice poberi iz slanice in jih temeljito osuši s paprinato brisačo.
- Kot običajno, moraš tudi za paniranje teh sirovih frnikol pripraviti tri postaje v globokih krožnikih – prvo z moko, drugo z jajcem in tretjo z drobtinami.
- V prvem krožniku zmešaj 3 žlice moke in 1 žličko česna v prahu.
- V drugem krožniku preklofaj jajci in ju dobro posoli z dvema ščepcema soli.
- V tretji krožnik pa stresi vse črne drobtine.
- Ko paniramo sir, ga vedno spaniramo dvojno, da med cvrenjem preprečimo uhajanje sira v olje. Vsako kroglico najprej povaljaj v moki, nato potunkaj v jajce, sledi kotaljenje po črnih drobtinah, nato pa še enkrat v jajce in nato v drobtine.
- V črn plašček odeni še vse preostale mini mocarele.
Cvrenje:
- V posodo z visokimi robovi vlij za 2-3 prste olja in jo pristavi na srednji-visok ogenj.
- Da preveriš, ali je olje dovolj vroče, vanj pomoči ročaj kuhalnice. Če okoli njega nastajajo mehurčki, je olje nared!
- Polovico spaniranih sirčkov skotali v vroče olje in jih cvri 1 minuto.
- S penovko jih poberi iz olja in stresi na krožnik, prekrit z nekaj listi papirnate brisače ali servieta. S tem se znebimo odvečnega olja.
- Postopek ponovi še z drugo polovico mocarelic.
Pomaka:
- Na severnem polu velja ta pomaka za najtežjo kulinarično zagonetko, ki je tudi mnogi masterchefi ne znajo ukrotiti. Drživa pesti, da bo tebi uspelo!
- V posodico zdrizni kečap.
- V isto posodico čmokni majonezo.
- Premešaj.
Hrustljavi tek!