Kruh, polnjen s sirom
Reci “siiiir”!
Sirova štručka je vsem dobro znan prigrizek, ki združuje puhast kruh in stopljen sir.
Zakaj ne bi enake ideje enostavno povečali in naredili sirov hlebec? Če že pretiravamo, pa si dajmo duška – še v sredino kruha natlači kup sira, da bo nič hudega sluteč jedec naletel na slastno jedro, ki se vleče čez celo sobo.
Odličen je v solo izvedbi, še boljši pa ob kaki dobri salami.
Video
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je SPAR.
Recept
Sestavine:
200 g manitoba moke
0,5 vrečke suhega kvasa
4 g sladkorja
4 g soli
2 žlici oljčnega olja
140 ml vode
150 g naribane mocarele
60 g ementalca
Testo:
- V posodo stresi 200 g moke, pol vrečke suhega kvasa, 4 g sladkorja in 4 g soli.
- Dodaj 2 žlici oljčnega olja in 140 ml vode.
- Sestavine zgneti v voljno testo, ki ga oblikuješ v hlebček.
- Testo pokrij in pusti vzhajati 1 uro.
Oblikovanje in peka:
- Testo razvleči v krog kot za pico.
- Na sredino stresi 150 g naribane mocarele, nato testo z vseh strani prepogni navznoter, testo pa na sredini stisni skupaj.
- Vse skupaj obrni in razvaljaj v krog.
- Hlebček premaži s stopljenim maslom, po njem pa naribaj 60 g ementalca.
- Kruh peci 12-15 minut pri 200 ºC.
- Postrezi ga še vročega.