Krofov narastek
Ko se za pusta premalo pohrusta
Z maskami na obrazu se nam v hipu poveča apetit, kar botruje nenadzorovanemu zalaganju s krofi vseh velikosti in polnil. Kaj rado se zgodi, da kritično napokani obstanemo pred goro nedotaknjenih krofov.
V takih primerih ni drugega, kot da naslednji dan polnjene ocvrteže predelamo v narastek. Ta je vkup vržen iz sočno namočenih rezin krofov, postrežemo pa ga s svežimi malinami.
Prihodnje leto bomo nalašč pograbili še več krofov.



Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Recept je nastal za revijo Odprta kuhinja.
Recept
Narastek:
5 starih krofov (cca 400 g)
350 ml mleka
3 jajca
2 žlici sladkorja
1 vanilin sladkor
1 žlička vanilijeve arome
Za povrh:
sladkor v prahu
sveže maline
Postopek
Narastek:
- Krofe narežemo na rezine.
- Jajca ubijemo in jih zmešamo s sladkorjem, vanilin sladkorjem in vanilijevo aromo.
- Primešamo mleko.
- V pripravljeno zmes namočimo krofove rezine in jih razporedimo po namaščenem pekaču.
- Preostanek zmesi prelijemo po krofih.
- Narastek pečemo 30 minut pri 180 ºC.
Postrežba:
- Ko se narastek po peki malce ohladi, po njem posujemo sladkor v prahu in razporedimo sveže maline.











