Kremšnita z jagodami v kozarcu
Kozarec, v katerega se splača pregloboko pogledati
Da kremna rezina ni nujno rezina, dokazujejo tile kozarčki, polni kremšnitaste robe. V njih je moč najti hrustljavo listnato testo, nežno smetano in bogato vanilijevo kremo, povrhu pa še jagode, ki se v taki družbi odlično počutijo.
Na kremšnite ti ni več potrebno riniti na prelepo Gorenjsko, zatlači jih kar v kozarec, da bo okus pristen, priprava pa preprosta kot pasulj, pa poskrbi Dr. Oetker s priročnim pudingom za kremšnite.
Nimaš več izgovorov, kremšnita te čaka!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept za 4-6 kozarčkov
Listnato testo:
1 zavoj listnatega testa
Krema:
1 vrečka Dr. Oetker pudinga za kremšnite
130 g Dr. Oetker Sladkega prahu
500 ml mleka
200 ml sladke smetane
Jagodna plast:
250 g jagod
Stepena smetana:
200 ml sladke smetane
30 g Dr. Oetker Sladkega prahu
Ostalo:
Dr. Oetker okrasne cvetlice
Postopek
Video
Pripravo si lahko ogledaš tudi v pričujočem videu:
Listnato testo:
- Pečico segrej na 200 °C.
- Zavoj listnatega testa razvij in iz njega izreži poljubne oblike z modelčki za piškote.
- Izrezane like razporedi po pekaču, prekritem s papirjem za peko, zraven njih pa nanizaj ostanke od rezanja.
- Izrezane like preluknaj z vilicami, nato cel pladenj prekrij z listom papirja za peko, na vrh pa postavi drug pladenj za peko.
- Vse skupaj postavi za 5 minut v pečico, segreto na 200 °C.
- Odstrani vrhnji pekač in papir za peko, nato vrni odkrito testo nazaj v pečico za dodatne 3 minute, da se lepo zapeče.
Krema:
- V 100 ml mleka stresi 1 vrečko pudinga in dobro premešaj z metlico.
- Dodaj 100 g sladkega prahu in ponovno premešaj.
- V posodi zavri 400 ml mleka in vanj zlij pudingovo zmes.
- Posodo vrni nad ogenj in v približno 2 minutah skuhaj puding med stalnim mešanjem z metlico.
- Puding tesno prekrij s folijo za živila in ga ohladi na sobno temperaturo.
- V posodo zlij 200 ml sladke smetane in ji dodaj 30 g sladkega prahu. Stepi jo do stepene smetane.
- Ohlajen puding dobro zmešaj z električnim mešalnikom, da se znebiš grudic, nato primešaj še stepeno smetano.
Gradnja kremšnit:
- Izrezane like iz listnatega testa prihrani, odrezke pa na grobo stri.
- Strto listnato testo nadevaj na dno kozarcev.
- Nadevaj kremo in nanjo dodaj plast narezanih jagod, nato zopet sledi plast kreme.
- Stepi 200 ml sladke smetane in 30 g sladkega prahu.
- Na vrh kozarcev nabrizgaj stepeno smetano.
- V smetano zatakni like iz listnatega testa in okrasne cvetlice.