Krema iz maskarpone sira in grškega jogurta z višnjami
Praznični kelih
Da ne bomo v dolgih prazničnih večerih nazdravljali le z vinom, kozarce napolni z duetom drzne višnjeve osnove in nežne kreme iz maskarpone sira in grškega jogurta. Ti sladki kozarčki so ravno prav lahki in osvežilni.
Ker ta kozarček ne vsebuje dodanega sladkorja, temveč Dr. Oetker Sweet Zero, predstavlja lahko praznično sladico odličnega okusa.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na najinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi nama in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Dr. Oetker.
Recept za 4 kozarce
Višnjeva osnova:
200 g zamrznjenih višenj
1 žlička Dr. Oetker gustina
3 žlice Dr. Oetker Sweet Zero
Krema:
150 g grškega jogurta
250 g maskarpone sira
200 ml sladke smetane
3 žlice Dr. Oetker Sweet Zero
1 žlička Dr. Oetker Finesse limonine lupinice
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
Postopek
Višnjeva osnova:
- V kozico stresi 200 g zamrznjenih višenj in 3 žlice Sweet Zero.
- Višnje segrevaj, da se zmehčajo in povsem razpustijo.
- V skodelici zmešaj 4-5 žlic vode in žličko gustina.
- Dobljeno zmes vlij k višnjam in pomešaj.
- Kuhaj, da se višnjeva osnova zgosti, nato jo odstavi in pusti, da se ohladi.
Krema:
- V posodo nameči 150 g grškega jogurta, 250 g maskarpone sira, 3 žlice Sweet Zero, žličko limonine lupinice in žličko vanilijeve paste.
- Vse skupaj dobro premešaj z električnim mešalnikom.
- V drugi posodi stepi 200 ml sladke smetane.
- Stepeno smetano s spatulo nežno primešaj h kremi.
Nadevanje:
- V 4 elegantne kozarce najprej razdeli višnjevo osnovo.
- Kremo natlači v dresirno vrečko in jo v obliki smrečice nabrizgaj v kozarce na osnovo.
- Kremno smrečico zaključi s poljubnimi sladkimi okraski, kot so cimetove zvezdice, srebrne perle in podobno.