Korenčkova torta s kremnim sirom
Le v katerem grmu tiči?
Velika noč prav vsako leto na plano povabi velikonočnega zajčka z zvrhanim košom pisanih pirhov. Tokrat mu v zahvalo le pripravimo simpatično in praznično urejeno torto.
Da je ta tortni kunec tako lepe oblike, se gre zahvaliti vrsti Dr. Oetker izdelkom za peko.
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Biskvit:
5 jajc
50 g Dr. Oetker Gustina
250 g fino naribanega korenja
300 g mletih mandljev
200 g sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker Vanilin sladkorja
1 žlička Dr. Oetker Pecilnega praška
1 žlička Dr. Oetker Vanilijeve arome
Nadev:
300 g svežega sira
3 žlice sladkorja v prahu
30 g zmehčanega masla
1 žlička Dr. Oetker Vanilijeve arome
Maslena krema:
120 g masla
250 g sladkorja v prahu
Za dekoracijo:
Dr. Oetker Dekor fondant beli
Dr. Oetker Dekor fondant črni
Dr. Oetker Dekor fondant rdeči
Dr. Oetker Okrasne cvetlice
Naštete sestavine so namenjene torti s premerom 20 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.
Klik na sestavino te odpelje na spletno stran Dr. Oetker, kjer si lahko prebereš več o njej.
Postopek
Biskvit:
- Jajca s sladkorjem penasto umešamo.
- Gustin zmešamo s pecilnim praškom, dodamo k jajcem, primešamo še vanilijevo aromo, mandlje in na koncu korenje.
- Maso razdelimo v tri pekače in pečemo 20-30 minut na 180 °C. Pečenost preverimo z zobotrebcem.
Nadev:
- Kremni sir in sladkor penasto stepemo. Dodamo zmehčano maslo in vanilijevo aromo.
- Prvi biskvit namočimo s 3-5 žlicami mleka in čez namažemo polovico kreme. Čez poveznemo drug biskvit, ki ga namočimo, nanj pa potem nanesemo še drugo polovico kreme in zaključimo z zadnjim namočenim biskvitom.
Maslena krema:
- Maslo in sladkor v prahu penasto stepemo, z dobljeno masleno kremo pa premažemo celo torto.
- Masleno kremo previdno poravnamo, nato pa torto preoblikujemo v zajčka: oblečemo jo v bel fondant, iz katerega pa oblikujemo tudi ostale dele zajčkovega telesa.
Ne pozabi, več o najinih kulinaričnih podvigih si lahko ogledaš na Tjašinem Instagram profilu: KLIK!
Kateri kremni sir uporabljata?
Lep pozdrav, Polona
Polona,
uporabljava ABC ali Philadelphia kremni sir.